Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
18:23
29.7.2021.

Nikšićki vatrogasci peti dan gase požare: Građani da se uzdrže od paljenja vatre

Pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice Nikšić već danima gase požare na teritoriji opštine, uspješno spašavaju građane i njihovu imovinu, ali i upozoravaju da je situacija alarmantna pa mole građane da se uzdrže od paljenja vatre na otvorenom i da im svojim djelovanjem pomognu da sve aktivne požare uspješno ugase.


"Već peti dan danonoćno gasimo šumske požare i pokušavamo da stavimo pod kontrolu požare u Nudolu, Bijelim Poljanama, Smrduši,Banjanima...U akcijama nam svakodnevno pomaže avio-helihopterska jedinica, kao i kolege iz Herceg Novog, Cetinja, Perasta,Trebinja i Lastve trebinjske", kazao je v.d. komandira nikšićke Službe i spašavanja, Slavko Tadić.

Osim ovih velikih, dnevno imaju i po petnaestak požara po prigradskim naseljima.

"Danas je bila zahtjevna akcija u tunelu Budoš gdje je došlo do potpunog zapaljenja vozila tokom vožnje. Putnici i automobili u tunelu su uspješno evakuisani, a požar na automobilu ugašen. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova za nastajanje novih požara, kao i vremenske prognoze za narednih 15-tak dana, apelujemo na sugrađane da dodatno obrate pažnju i samim tim pomognu svojim vatrogascima-spasiocima da se izbore sa trenutnom situacijom, koja je već sada alarmantna", apelovao je Tadić.

 

Izvor: vijesti.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:20
  28.10.2021.

  Specijalnu bolnicu za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ u Brezoviku, kraj Nikšića, jedina je specijalizovana ustanova u Crnoj Gori koja se bavi kompletnom dijagnostikom i terapijom svih bolesti iz oblasti pulmologije.

 • 12:11
  28.10.2021.

  Na danas održanoj sjednici Savjet Radio Televizije Nikšić za vrsioca dužnosti generalnog direktora imenovao je dugogodišnjeg novinara Nikolu Markovića, dobitnika najprestižnijih nagrada kao što su Specijalna nagrada EU za istraživačko novinarstvo i Nagrada za životno djelo "Veljko Vlahovic" Udruženja novinara Crne Gore.

 • 09:29
  28.10.2021.

  Država je tokom prošle godine iz budžeta opredijelila oko 198.000 eura vjerskim zajednicama u Crnoj Gori, dok je budžetom za ovu godinu planiran nešto manji iznos od 194.000 eura. To je Dnevnim saopšteno iz Ministarstva pravde i ljudskih i manjinskih prava.

 • 08:15
  28.10.2021.

  Akcija sadnje drveća u dvorištu bolnice "Dr Jovan Bulajić" u Brezoviku održaće se danas, sa početkom u 11h.