Autor: onogost.me
Foto: vijesti.me
14:34
21.5.2019.

Olimpijada znanja 2019: Šest nikšićkih učenika među pobjednicima

Prirodno-matematički fakultet objavio je imena 76 najboljih osnovaca i srednjoškolaca, pobjednika Olimpijade znanja 2019, a među njima je i šest nikšićkih učenika.


Ovo takmičenje je prije desetak dana organizovano u Podgorici, a đaci su odmjeravali znanje iz matematike i prirodnih nauka, ali i programiranja.

Među najbolji hemičarima osnovcima našla se Nela Vojinović iz škole “Jagoš Kontić”.

Zavidno znanje iz fizike među srednjoškolcima pokazali su Mladen Čolaković i Aleksandar Krivokapić iz Gimnazije “Stojan Cerović”.

Matija Delić, takođe iz Gimnazije "Stojan Cerović" bio je među najboljima iz matematike.

Među najboljim osnovcima iz biologije su Aleksa Đurković iz škole “Olga Golović” i Monika Mitrić iz škole “Braća Labudović”.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:30
  16.6.2019.

  Male bespilotne letjelice – dronovi u posljednjih nekoliko godina postali su popularni u svijetu. Izuzetak nije ni Crna Gora. Zvanično u našoj državi ih je registrovano 266, ali i da nelegalnih ima mnogo više. 

 • 11:43
  16.6.2019.

  Dekanica Filološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore u Nikšiću, Tatjana Jovović kazala je da na tom fakultetu radi više od sto profesora, saradnika u nastavi i lektora, ali da im nedostaje domaći kadar na Studijskom programu za njemački jezik i književnost.

 • 10:57
  16.6.2019.

  U Crnoj Gori su danas vremenski uslovi za vožnju povoljni, kolovozi su suvi, vidljivost je dobra. Na putevima na kojima su u toku radovi na rekonstrukciji ili sanaciji izmijenjen je režim vožnje, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore. 

 • 07:49
  16.6.2019.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom danas će ostati djelovi nikšićke opštine.