Opet dojave o bombama u školama, nastava danas onlajn

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 09.06.2023. u 08:07
Više crnogorskih škola i jutros je dobilo dojave o postavljenim bombama. Prijetnje su, kako nezvanično saznaje RTCG, opet stigle putem mejlova. Ministarstvo prosvjete saopštilo je da će se nastava danas odvijati onlajn, a otkazuju se i eksterni ispiti za polumaturante.

Dojave su oko pet sati jutros stigle na adrese podgoričkih osnovnih škola “Pavle Rovinski”, “Branko Božović”, “Milorad Musa Burzan”, “Štampar Makarije”, “Vlado Milić”… Prijetnje su dobile i škole u gradovima na sjeveru.

U mejlu se, između ostalog, navodi da je “bomba u školi”, “da su svi beznačajni”, te prijeti smrću.

“Zbog novih mejlova prijeteće sadržine koji su stigli na adrese osnovnih i srednjih škola na teritoriji cijele Crne Gore, Ministarstvo prosvjete obavještava javnost da će se nastava danas odvijati onlajn. Takođe, otakazuje se i zakazana eksterna provjera znanja za učenike na kraju devetog razreda osnovne škole za izborne predmete”, piše u saopštenju Ministarstva.

O novom terminu testiranja, u saradnji sa Ispitnim centrom, osnovne škole će biti blagovremeno obaviještene.

Nezvanično saznajemo da prijetnje stižu na mejlove škola pojedinačno, ne cirkularno.

Juče je više crnogorskih škola, ali i Skupština, Viši sud i opštine, dobilo prijetnje bombom. Nastava nije održana, a zgrade su odmah evakuisane.

Uprava policije Crne Gore juče izvršila je preglede objekata za koje su pristigle dojave o postavljenim eksplozivnim napravama. Obavljeni su pregledi 165 lokacija i, kako ističu, utvrđeno je da su dojave bile lažne.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.