Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
09:07
17.1.2021.

Oprez zbog poledice na sjeveru i u centralnim predjelima

U Crnoj Gori u nižim predjelima saobraća se po pretežno suvim putevima, dok je na sjeveru i ponegdje u centralnim predjelima izražena poledica, a mjestimično i slabije sniježne padavine, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).


Iz AMSCG poseban oprez savjetovali su preko planinskih prevoja, na mostovima i prilazima tunelima i skrenuli pažnju na povećanu opasnost od odrona.

Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagođena uslovima i stanju na putevima i poštovanje pravila saobraćaja.

U Crnoj Gori su do 1. aprila ove godine zimske gume obavezne na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na to da li postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Saobraćaj na putu Berane - Rožaje obustavljen je za kamione sa prikolicom i šlepere zbog snijega.

Na putu Šavnik – Žabljak saobraćaju putnička i kombi vozila. Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje zbog snijega.

Na putu Dinoša - Cijevna Zatrijebačka zbog bušačko minerskih radova saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila od osam do 16 sati.

Na magistralnom putu Danilovgrad - Podgorica, dionica Komanski most - skretanje za Bandiće zbog radova je neophodna opreznija vožnja.

Ulazak i izlazak iz Crne Gore se preko graničnih prelaza obavlja svakodnevno tokom 24 sata.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:17
  8.3.2021.

  U višim planinskim predjelima Crne Gore mjestimično su mogući nailasci na poledicu, saopšteno je iz Auto- moto saveza Crne Gore (AMSCG).

 • 08:58
  8.3.2021.

  Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta naložilo je direktorima osnovnih škola da spriječe organizovanje kupovine poklona za 8. mart učiteljicama i nastavnicama i time prekinu praksu koja već godinama važi u vaspitno-obrazovnim ustanovama, piše Dan.

 • 08:52
  8.3.2021.

  Jednakost građanki i građana, bez obzira na rodne, rasne, vjerske, nacionalne i ostale razlike jedan je od principa Vlade Crne Gore, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

 • 08:25
  8.3.2021.

  Iz Servisa za zaštitu voda saopšteno je da je put oko Slanog jezera, duž njegove južne strane, nasut pijeskom, nakon što je preko 200 građana uputilo peticiju predsjedniku Opštine Milutinu Simoviću.