Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
12:02
18.11.2020.

Opština "driješi kesu" za ukrašavanje grada, oko 11.000 eura za novogodišnju rasvjetu

Sa preko 11.000 eura Opština Nikšić finasiraće nabavku ukrasa u susret novogodišnjim praznicima.


Da grad zasvijetli u duhu praznične atmosfere trebalo bi da se pobrine podgorička firma „Magic star MNE“, koja se jedina javila na nedavno raspisani tender opštine Nikšić za nabavku svjetiljki i ukrasa.

Ponuda te firme izabrana je kao najpovoljnija na tenderu koji je zaključen 11. novembra,  a raspisan 6.  

Procjenjena vrijednost nabavke od strane Opštine je 11.157 eura (bez PDV-a). Ponuđena cijena na tenderu iznosila je 9.220 eura.

Za taj novac biće nabavljene svjetiljke za rasvjetu novogodišnjih jelki i ukrasa, a u cijenu je uračunat transport, svi troškovi i popusti za cjelokupan predmet nabavke.

Da li je u vrijeme epidemije koronavirusa, kada se praktično iz budžeta „režu“ svi troškovi, uz upitno održavanje bilo kakvih prazničnih aktivnosti, te uz sve veću nezaposlenost, ovakva trgovina bila nužna, nijesmo dobili odgovor od vršioca dužnosti predsjednika Opštine Nikšić Dragana Perovića, iako su nam tokom minula tri dana iz njegovog kabineta obećavali da će se javiti.

Ostali smo uskraćeni i za odgovor da li je praksa opštine da svake godine izdvaja novac za nove ukrase, kao i gdje su prošlogodišnji.

Ipak, podsjetimo i da su u Nikšiću nekoliko godina unazad novogodišnji ukrasi na trgu bili na meti vandala, a čak je i jelka ograđivana, jer su ukrasi nestajali pod okriljem noći.

Dio kutija, oslikanih kao novogodišnji pokloni, prošle godine nije dočekao novogodišnju noć.

Opština: I pored teške epidemiološke situacije ukrašavanjem grada željeli smo sačuvati dugogodišnju tradiciju

Nakon što je tekst objavljen iz Opštine su nam odgovorili da su sredstva za nabavku od 13 hiljada predviđena budžetom 2020. godine, od kojih je za tu namjenu iskorišćeno 9.220,00 eura bez PDV-a.

"Imajući u vidu izdvajanja drugih opština za ovu namjenu ovo je zaista minimalan iznos, a svakako biće iskorišćen i nakit od prošle godine koji je odolio vremenskim nepogodama i vandalskom ponašanju nesavjesnih pojedinaca" saopštili su danas našem portalu iz Opštine.

Vodeći se principima uštede, kako su kazali, za obavljanje ovih poslova nijesu angažovali firmu već grad ukrašavaju zaposleni u Sekretarijatu za komunalne poslove i Službi predsjednika.

"I pored teške epidemiološke situacije ukrašavanjem grada željeli smo sačuvati dugogodišnju tradiciju, ali i našim sugrađanima obezbijediti ugodan novogodišnji ambijent, posebno onim najmlađim", poručili su oni.

Marija Goranović

 

 

Ostale vijesti iz kategorije