Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
14:33
20.11.2019.

OŠ “Jovan Gnjatović”: Radionicama obilježili Dan dječijih prava

Povodom Dana dječijih prava i 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima djeteta u OŠ “Jovan Gnjatović” realizovane su brojne aktivnosti.


Profesorica ruskog jezika Miluša Žugić predstavila je učenicima prezentaciju o dječijim pravima. Objasnila je djeci kako je nastala Konvencija, koja je razlika između konvencije i deklaracije, šta znači ratifikacija.

“Učenicima su predstavljena njihova prava, kao i dužnosti i obaveze. Poslije prezentacije učenici nižih razreda su na kreativan način predstavili svoja prava”, naveli su iz te škole.

Pedagoškinja Danka Raičević održala je radionicu za učenike starijih razreda na temu "Konvencije štite i promovišu prava sve djece uključujući djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju".

“Učenici su učestvovali u raznim aktivnostima, razgovarali o pravima iz konvencije, i o tome koja se prava poštuju, a koja krše u njihovoj okolini, razmjenjivali su i iznosili mišljenja da li djeca sa smetnjama u razvoju imaju ista prava, da li se prava iz konvencije primjenjuju u potpunosti prema djeci sa smetnjama u razvoju-navodili primjere...”, dodali su iz škole.

Takođe, radili su pano o dječijim pravima.

Treću radionicu je realizovao rukovodilac sekcije "Koding klub" Igor Glušica. Članovi sekcije su imali zadatak da programiraju mikro bit uređaj da prikazuje na displeju poruke sa pravima djeteta.

Ostale vijesti iz kategorije