Autor: onogost.me
Foto: VCG
15:25
3.8.2020.

Otvoren oglas za obrazovanje kadeta na vojnim akademijama u Turskoj

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za izbor kadeta i kadetkinja za obrazovanje na vojnim akademijama u Turskoj.


Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, otvorena su dva mjesta na akademiji Kopnene vojske u Ankari i jedno na Pomorskoj vojnoj akademiji u Istanbulu.

Za kandidate koji ispunjavaju kriterijume oglasa, Ministarstvo odbrane organizovaće provjeru zdravstvene i fizičke sposobnosti, testiranje iz engleskog jezika i bezbjednosnu provjeru.

Po završetku obrazovanja, kadeti se primaju u službu u Vojsci Crne Gore, bez javnog oglasa, u početnom činu oficira.

Oglas je otvoren do 13. avgusta.

Opšti i posebni uslovi oglasa nalaze se na sajtu Ministarstva odbrane, na linku http://www.mod.gov.me/biblioteka/oglasi .

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:19
  22.9.2020.

  Univerzitet Crne Gore spremno dočekuje početak studijske godine uz strogo pridržavanje Preporuka za zaštitu zdravlja studenata i zaposlenih u visokoškolskom obrazovanju tokom trajanja pandemije COVID-19 Instituta za javno zdravlje, zaključak je današnjeg proširenog rektorskog kolegijuma, kojim je predsjedavao rektor Univerziteta Danilo Nikolić, saopšteno je sa UCG.

 • 19:05
  22.9.2020.

  Na sjevernoj Zemljinoj polulopti danas je počela jesen, dok je istovremeno za stanovnike južne polulopte nastupilo proljeće.

 • 18:27
  22.9.2020.

  Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja uspješno nastavljaju aktivnosti u cilju sprečavanja pojave bolesti afričke kuge svinja na teritoriji Crne Gore.

 • 16:53
  22.9.2020.

  Odsjek za bezbjednost drumskog saobraćaja u saradnji sa AD „Pivara Trebjesa“ iz Nikšića, u periodu od 10. do 20. septembra 2020. godine realizovao je preventivu kampanju „Kad pijem ne vozim", saopšteno je iz Uprave policije.