Otvorena nova-stara česma u Ulici Narodnih heroja

mail
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 15.09.2017. u 12:30

U Ulici Narodnih heroja danas je skromno obilježen završetak radova na staroj česmi koja se od 1928. godine nalazi na ovom mjestu. Inicijativu za njenu obnovu pokrenuo je Omladinski klub iz Nikšića.

Tokom protekle dvije decenije ova česma je bila ruinirana i van funkcije. Mobilizacijom građana, stanara Ulice Narodnih herija i Vardarske kao i kompletnom podrškom ALFA Centra česma je stavljena u funkciju tako da će za brojne sljedeće generacije biti od koristi. Česma je ispjeskarena, postavljen je zaštitni poklopac kao i kugla koja je nedostajala na vrhu.

Na simboličan način česmu je predao svojim sugrađanima Vuk Miljanić, jedan od najmlađih stanara.

U ime pokretača inicijative, Omladinskog kluba Nikšić, njegov predsjednik Miroslav Stanišić, naveo je da će nastojati da poboljšaju kvalitet života svojih sugrađana.

„Ovo je jedna od korisnih inicijativa koje je sproveo Omladinski klub u želji da donese pozitivne promjene u lokalnoj zajednici. Iako u veoma otežanim uslovim trudićemo se da postižemo još bolje rezultate i poboljšamo kvalitet života mladih u Nikšiću“, istakao je on.

Miloš Perović iz ALFA Centra kazao je da građani o zajedničkom dobru treba da razmišljaju kao o svome.

„Ovo je skroman primjer da uz malo volje i energije građani učestvuju u akcijama korisnim za lokalnu zajendicu. Veoma je važno da se oslobode predrasuda i ničim izazvanim strahovima, da o zajendičkom dobru razmišljaju kao o svome, i nadamo se da će ova akcija pokrenuti na razmišljanje mještane Nikšića u drugim djelovima grada“, objasnio je Perović.

Dio sredstva za obnovu česme prikupljen je od građana, među kojima su Boško Roganović, Ivana Vukićević, Novo Mijušković, Milica Radojičić, Ana Milović Jasikovac. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U nikšićkom Osnovnom sudu nastavljeno je suđenje nekadašnjem episkopu budimljansko-nikšićkom, a sadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i osmorici sveštenika, zbog sumnji da su 2020. godine prekršili mjere protiv širenja korone. Bivši načelnik CB Nikšić Tihomir Goranović tokom svjedočenja rekao je da su službenici CB nekoliko dana prije praznika Svetog Vasilija Ostroškog razgovarali sa sveštenikom Bobanom Jokićem i Ostojom Kneževićem kojima su kazali da policija mora poštovati mjere NKT-a i slovo zakona.