“Pauk” stiže u Nikšić

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 03.10.2022. u 08:34
Vlasnici nepropisno parikranih automobila u Nikšiću dosad su ovaj prekršaj plaćali isključivo kroz prekršajni nalog, kaznom u visini od 60 eura, ali nije bilo (ne) popularnog "pauka" da ukloni vozilo, za razliku od drugih opština gdje je praksa da se pored kazne vlasniku ispostavi i račun za prevoz, skaldištenje i čuvanje automobila.

Na narednoj sjednici SO Nikšić, koja je zakazana za 10. oktobar, na dnevnom redu naći će se zato Odluka o organizaciji vršenja povjerenih poslova premještanja nepropisno parkiranih vozila.

Prema članu 2 ove Odluke, poslove kontrole nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila vrši Komunalna policija Opštine Nikšić, a prema članu 3 poslove premještanja vozila vršiće „Parking servis Nikšić“ d.o.o. Nikšić specijalnim vozilom „pauk“.

Sve to na terenu , prema članu 4, obavljaće istovremeno dva komunalna policajca i dva kontrolora-inkasanta zaposlena u Parking servisu.

Zadaci Parking servisa d.o.o. Nikšić biće:

– premještanje vozila po naredbi Komunalnog policajca (utovar, prevoz na drugo mjesto određeno za čuvanje premještenih vozila, istovar i čuvanje vozila);

– predaju premještenog vozila vlasniku odnosno korisniku vozila;

– vođenje evidencije primljenih i vraćenih vozila po mjestu određenom za čuvanje premještenih vozila. Sadržaj evidencije utvrđuje direktor privrednog društva;

– u situacijama kada manipulativni prostor onemogućava rad specijalnom vozilu „pauk“ ili pod uslovima iz člana 31 Odluke o javnim parkiralištima na teritoriji Opštine Nikšić („Službeni list Crne Gore-Opštinski propisi“, br. 53/19 i 13/22) do dolaska specijalnog vozila „pauk“, po nalogu komunalnog policajca vozilo se može privremeno blokirati posebnim uređajem – „lisicama“.

Kompletan tekst odluke možete pogledati OVDJE.

U razlozima za donošenje ove odluke objašnjava se da će se time smanjiti zastoji u sabraćaju i povećati nivo bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

“Nabavkom specijalnog vozila „pauk“ omogućiće se „Parking servisu Nikšić“ d.o.o. Nikšić, koji upravlja javnim parkiralištima da na efikasaniji i kvalitetniji način obavlja pružanje usluge parkiranja, jer su parking mjesta zauzeta nepropisno parkiranim vozilima, vozilima bez registarskih oznaka, havarisanim vozilima i dr. Na taj način građanima tj. korisnicima usluge parkiranja omogućiće se kvalitetnija usluga parkiranja i veći broj parking mjesta”, navodi se u obrazloženju.

U odluci nije navedeno koliko će prekršioce koštati dodatno prevoz, skaldištenje i čuvanje vozila do ponovnog vraćanja vlasniku.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

1

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.