Počela rekonstrukcija Ulice Milice Vučinić

124343521_286085115983726_7198528974297690778_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 08.11.2020. u 07:04

Stanari Ulice Milice Vučinić čekali su deset godina da vide mehanizaciju u svom kvartu.

U tom dijelu naselja pod Trebjesom već tri dana mašine aktivno rade na postavljanju infrastrukturne mreže.

Građani koji tu žive godinama su bezuspješno pokušavali da izdejstvuju da se konačno uredi i asfaltira taj kvart, čak su prijetili blokadama, bili spremni i da sopstvenim sredstvima učestvuju u finanasiranju, no, ni to godinama nije bilo dovoljno za početak rekonstrukcije.

Putem našeg portala u julu su uputili apel javnoj upravi da se problem riješi. Nakon brojnih njihovih inicijativa, ali i pitanja poslatih sa naše adrese Opštini Nikšić, organizovan je sastanak mještana i čelnika Opštine na kojem su precizirani problemi koji datiraju odavno, a opština ubrzo ušla u procedure rješavanja istih.

Pomenuta saobraćajnica prostire se od zgrade nekadašnjeg “Šik Javorka”, do OŠ “Mileva Lajović Lalatović”. Već godinama je bila prekopana i neuređena.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o povećanju plata. On je nakon sastanka kazao da su postigli održivo rješenje koje podrazumijeva 10 odsto bruto povećanje zarada od 1. jula, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto. Sjutra će biti potpisan sporazum kojim će Vlada garantovati sve što je danas obećala, nakon čega će se oglasiti Glavni odbor Sindikata prosvjete.
Država Crna Gora - Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija tužila je Sindikat prosvjete Crne Gore, radi utvrđivanja nezakonitih odluka o štrajku Sindikata prosvjete Crne Gore, kao i Akta o minimumu procesa rada za vrijeme granskog štrajka u oblasti obrazovanja.