Župljani počeli danonoćnu blokadu saobraćaja: Prekid u slučaju da ih Kovačević i Vuković pozovu na sastanak

onogost.me
 • Autor Marija Goranović
 • 28.08.2023. u 11:08
U Župi je danas počela danonoćna blokada saobraćaja i tako će biti sve dok ih predsjednik Opštine Marko Kovačević i Skupštine opštine Nemanja Vuković ne pozovu na razgovor i dogovore se oko potreba mještana te zajednice.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice (MZ) Župa Dragoljub Radulović poručio je ako ih za 10 minuta pozovu na sastanak čelnici Opštine da će “iz istih opanaka otići i ljudski se dogovarati”.

“Jer naši zahtjevi nijesu megalomanski, naši zahtjevi su realni i za potrebe stanovnika MZ Župa, ko to neće da shvati ima problem sa sobom, ne sa nama”, kazao je Radulović.

Župljani danas organizuju treći protest u minulih mjesec dana nezadovoljni odnosom i saradnjom sa rukovodstvom Opštine Nikšić. Radulović je ponovio da se ignorišu zahtjevi 4.000 mještana te zajednice. Oni traže asfaltiranje pet kilometara seoskih puteva, rješavanje pitanja vodosnabdijevanja, rekonstrukciju glavne saobraćajnice, popravku planinskih puteva, završetak projekata za mostove…

Radulović je kazao da nije ispoštovan dogovor sa čelnicima Opštine od prije sedam, osam mjeseci, kao i da se nije krenulo u realizaciju onoga što su obećali.

“Nailazimo na ignorisanje, sami podatak da na dva zadnja sastanka na koja nas je pozvao, predsjednik Opštine nije se pojavio, dovoljno govori o odnosu prema MZ Župa. Mi danas krećemo u potpunu blokadu saobraćaja u MZ Župa sve do onog momenta, dok predsjednik Opštine Nikšić i Skupštine opštine, i njega danas prozivamo i pozivamo, jer se nije ni on oglasio u svim ovim problemima, pozivamo ih da sjednu sa mještanima Župe i dogovore što je potreba mještana Župe”, poručio je Radulović.

Kazao je da mještani Župe svaki treći dan imaju vodu, da su uslovi glavne saobraćajnice loši, da od obećanih pet kilometara prošlogodišnjeg asfalta nema ništa…

“Župa svaki dan daje milione, a nije se uložio nijedan cent. Neka kaže predsjednik Opštine, Skupštine opštine i svi sekretari je li uložen jedan cent na planu infrastrukture, vodosnabdijevanja, po bilo kom osnovu, a trebalo je”, kaže Radulović.

Poručuje da u toj MZ nije povučen nijedan cent, optužujući za to nerad Opštine.

“Znamo da će sad septembar i da se pola naših problema ne može sad rješavati niti do kraja godine, ali ajde da sjednemo, stavimo sve na papir, dogovorimo dinamiku radova, ono što se može sad rješavati, a što se može biti budžetirano za narednu godinu. To su realni zahtjevi koji idu iz najbogatije mjesne zajednice kako po bogatstvu, tako i po ljudstvu”, kazao je Radulović.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vlada je na današnjoj sjednici, na predlog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma utvrdila Predlog zakona o upravljanju otpadom.
  Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić ističe da će gradnja vjetroparka Bijela znatno doprinijeti razvoju te male sjeverne opštine. Kao i u cijeloj Crnoj Gori i u ovoj opštini najveći problem će biti planska dokumentacija, koja je, kako kaže, napravljena u pravcu razvoja drugih privrednih grada, ili je nema.