Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Počinje trodnevna avantura, Džip reli okupio dvadesetak posada

jeep222
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 30.06.2017. u 08:22

Džip reli „Montenegro trophy“ osamnaesti put startovao je ispred hotela „Onogošt“, okupivši u svom karavanu dvadesetak posada.

Pozdravljajući ih, potpredsjednica opštine Nikšić Sonja Nikčević rekla je da je entuzijazam organizatora i učesnika ono što iznova oduševi i inspiriše.

„Oduševi, jer jeste pokretačka snaga. Inspiriše, jer prenosi poruku da treba biti uporan i istrajan, da treba kreirati i vjerovati, da je na taj način moguće i u našim vrletima otvoriti nove puteve, nove nade i šanse budućem razvoju turizma i poljoprivrede, kao i drugih djelatnosti“, rekla je ona.

Reli je tokom godina sebe afirmsao ne samo kao lijepu,  već i značajnu manifestaciju, a od prvog do današnjeg, protekao je dug period.

„Raduje što su na brojnim rutama, koje su oni ucrtali, otvoreni eko kampovi, porodični biznisi, turističke staze za bajking, hajking i kanjoning“, podsjetila je Nikčević i na taj aspekt ovog tradicionalnog događaja.

Svake godine, prema njenim riječima, ponudi neki novi pravac putovanja i neki novi motiv.

„Ove godine moto džip reli ture je ”Putevima Stare Crne Gore”, putevima koji su važni u identitetu i trajanju naše drzave, koja te puteve treba prvo da približi svom potomstvu, i pokaže ostalom svijetu”, uvjerena je Nikčević, dodajući da će Opština Nikšić nastaviti da podržava Montenegro trophy.

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović, kao jedan od domaćina ovogodišnjeg karavana, posebno je bio zadovoljan što će reli proći kroz teritoriju Stare Crne Gore – Riječkom i Katunskom nahijom, a učesnici biti stacionirani u tom gradu.

„Sama ideja prema kojoj je ovogodišnjim relijem obuhvaćena teritorija Stare Crne Gore, najbolje govori o ovom takmičenju. Predstojeća tri dana za vas će proteći na putevima u tri crnogorske opštine, od planinskih vrhova nad crnogorskim kršem do onih što se nadvijaju nad našim primorjem“, rekao je on u obraćanju pred hotelom ”Onogošt’’.

Prvi čovjek Prijestonice spomenuo je da reli ove godine navršava punoljetstvo.

„Kako su godine odmicale, ovaj događaj je postajao sve respektabilniji i danas sa pravom možemo reći da pripada krugu manifestacija koje na nacionalnom nivou imaju izuzetan značaj, ne samo u sportskom, već i u pogledu turističke promocije naše drzave“, smatra Bogdanović, koji je dodao da je izuzetna čast što je Cetinje domaćin, i zbog toga zahvalio organizatorima i Opštini Nikšić.

Jedan od onih koji će proputovati predjelima 18. relija je Zoran Ašanin iz Mojkovca, koji predvodi ekipu ”Motel ”Krstac”. Posle niza godina, sebe smatra domaćim učesnikom.

„Ja smatram čitavu Crnu Gorom domaćom. Petnaest godina sam redovan na reliju Montenegro Trophy“, rekao je on.

Kao zaljubljenik u prirodu, ne propušta obilazak manje poznatih terena, kojima vodi Montenegro trophy.

„Dugo sam živio u Sloveniji, volim prirodu Crne Gore i njene ljepote. Nigdje nema takve ljepote kao u Crnoj Gori“, rekao nam je Ašanin pred polazak.

Karavan terenaca predviđeno je da ove godine prokrstari Dugom i Golijom, preko planine Njegoš, preko Trepača, Kamenska, Brestica, Kobiljeg Dola i Trešnjeva ka Cetinju, gdje je u hotelu Grand planirano prenoćište, uz bogat muzički program. Drugog dana svi učesnici će imati priliku da voze zaboravljenim putevima kroz sela Kosijerevo, Ceklin, Građani, Brčeli, Gluhi Do, zatim kroz Crmničko polje, preko Sutormana do prelijepog vidikiovca na Vrsuti, a potom će se spustiti starim putem od Bara u Virpazar, gdje su predviđeni ručak i krstarenje Skadarskim jezerom.

Vratiće se preko Rijeke Crnojevića u Prijestonicu, gdje je i drugo konačište, a tom gradu biće održan i takmičarski dio tzv. ispit spretnosti.

Za nabolje tri ekipe obezbijeđeni supehari i novčane nagrade.

Gotovo dvije decenije Montenegro trophy promoviše malo poznate, a turistički atraktivne predjele Crne Gore.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mještani romskog naselja Brlja u Nikšiću ogorčeni su na lokalnu upravu koja ništa ne preduzima povodom nehigijenskih uslova u kojima žive. U ovom naselju živi oko 70 Roma praktično na izvoru zaraze, bez osnovnih uslova i traže od Opštine preseljenje.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine