Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
16:04
23.10.2019.

Počinju restrikcije!

Zbog pogoršane situacije sa dotokom vode na vodoizvorištu Vidrovan kao i padu nivoa u bunarima Poklonci , ugrožena je stabilnost i pouzdanost sistema vodosnadbijevanja, javljaju iz JP “Vodovod i kanalizacija“, zbog čega su prinuđeni da počnu sa najavljenim isključenjima prigradskih naselja sa vodovodne mreže .


Kako su kazali isključenja će se vršiti po utvrđenom rasporedu u vremenskom intervalu od 18h tekućeg do 7h narednog dana i to u ciklusima, svaki treći dan ista grupa

Prva grupa - Kočani, Studenca, Kapino Polje, Poljica i Vitalac, Grebice Mokra Njiva , Glibavac, Miločani , Zavrh , (isključenja 23. oktobar).

Druga  grupa - Kličevo, Straševina, Bogetići, Trebješka ul ica, Ozrinići

Treća grupa - Humci , Ćemenca, Rubeža , Oštrovac , Dragova Luka

Za isključenu grupu obezbijeđeno je vozilo sa pitkom vodom koja će biti dostavljena pozivom na broj 067 608-236

“Još jednom podsjećamo i apelujemo da je nedovoljan dotok vode sa vodoizvorišta Vidrovan , da se već duže u sistemu obezbjeđuje dodatna količina vode sa bunarskih postrojenja Poklonci maksimalnim kapacitetom i da je zbog pada nivoa u funkciji 4 od 5 mogućih bunarskih pumpi, da je potrošnja u prigradskim naseljima enormno velika, da nema trenda pada uprkos apelima i da je zbog ovakve situacije ugrožena stabilnost i pouzdanost sistema vodosnabdijevanja”, istakli sui z JP “Vodovod i kanalizacija”.

Ostale vijesti iz kategorije