Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Podnijeće predlog da Dragan Radulović dobije ulicu u Nikšiću

 • Autor onogost.me
 • 07.02.2023. u 15:54
Klub odbornika Demokrate - Demos - Ne damo Nikšić podnijeće Skupštini opštine Nikšić predlog da jedna ulica u gradu dobije naziv po pjesniku Draganu Raduloviću.

Čuveni dječiji pjesnik iz Nikšića Dragan Radulović preminuo je na današnji dan (7. februar) 2002. godine.

Podsjetimo, predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević ranije je saopštio da je lokalna samouprava u potpunosti raspoložena da uvaži inicijativu da jedna od ulica u Nikšiću ponese ime Dragana Radulovića.

Danas će, kako su kazali, Klub odbornika Demokrate—Demos—Ne damo Nikšić podnijeti Skupštini opštine predlog da ulica od Ulica Voja Deretića do hotela “Trebjesa”, ulica koja prolazi kroz vjerovatno najljepši i najpoznatiji dio grada, dobije naziv Ulica Dragana Radulovića.

“O Draganu Raduloviću ne treba posebno govoriti, naročito ne u njegovom rodnom gradu i njegovoj Crnoj Gori, gdje nema nijednog čovjeka koji nije odrastao uz njegove stihove. Odavno je ušao u čitanke, a njegova pjesnička zadužbina mjeri se desetinama zbirki pjesama”, piše u saopštenju.

Osim pjesništva, bavio se slikarstvom, fotografijom, a organizovao je i muzičke i književne festivale za djecu i omladinu.

“Naš Nikšićanin postao je poznat i po televizijskim emisijama za najmlađe koje je uređivao, a koje bi se znale i te kako dotaći srca mnogobrojnih gledalaca koji su ih pratili, bez obzira na godine. Takođe, dobitnik je Trinaestojulske nagrade, Nagrada oslobođenja Nikšića, “Zmajeve nagrade”, Ratkovićeve nagrade, Nagrade oslobođenja Titograda za najbolje ostvarenje u oblasti umjetnosti, nagrada UNICEF-a i mnoge druge”, piše u saopštenju.

Dodaju da će iza kompletnog Draganovog stvaralaštva uvijek sijati njegova dobra duša i vedri duh, ali i briga za male ljude i njihove ne male probleme.

“Jer ko bi ih bolje mogao i razumjeti nego onaj koji „neće da poraste“ već želi da ostane „vječiti dječak“. Izabrao je najteži zadatak — da piše i stvara za djecu, ali je najljepša nagrada za trud i ljubav koju je uložio zahvalnost svakog djeteta koje je poraslo, a sačuvalo dijete u sebi, jer mu je djetinjstvo bilo obojeno Draganovim stihovima, pričama i emisijama.

Nikšić, grad pjesnika i umjetnika, zaslužuje da jedna ulica nosi ime našeg velikog pjesnika, ulice kojom će koračati budući mali veliki ljudi i recitovati Draganove bezvremenske stihove, a Dragan je to svojom posebnošću odavno zaslužio”, zaključuje se u saopštenju.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. Lijepa vijest,Dragan Radulovic je to davno zasluzio.Veliki djeciji pjesnik i stvaralac.Nije vazno ko predlaze,jer je ovo na opste zadovoljstvo svih Niksicana!🥰

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je juče predmet povodom nedavne izjave predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, da će “s onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima” - saznaju nezvanično “Vijesti”.
  Od premijera Milojka Spajića i predstavnika više partija brojne reakcije na govor predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića. On je, kako prenose mediji, prilikom obilježavanja 166 godina od bitke na Grahovcu, kazao da će sa onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima.