Policija ispituje napad na Pavićevića, Kovačević i Vuković pozvali nadležne da reaguju

 • Autor onogost.me
 • 03.12.2023. u 20:53
Nikšićka policija radi na identifikaciju više osoba koje su učestvovale u napadu na aktivistu Boška Pavićevića, saznaje nezvanično portal Onogošt.

Kako saznajemo, on je tokom iskaza policiji kazao da ne poznaje osobe, što policiji otežava identifikaciju vinovnika.

Službenici nikšićkog CB u sklopu istrage izuzimaju i video- nadzor sa obližnjih objekata kako bi pokušali identifikovati napadače.

Kako je danas objavio građanski aktivista Aleksandar Dragićević, Pavićević je napadnut jer je pokušao da fotografiše nepropisno parkiranje i mučenje životinja na trgu u Nikšiću. On se nalazi u KBC-u.

Pored građanskih aktivista, napad na Pavićevića osudio je i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i predsjednik Skupštine opštine Nemanja Vuković.

„Najoštrije osuđujem ovaj čin nasilja nad našim sugrađanima i pozivam nadležne organe da počinioce procesuiraju. Nasilje nije rešenje bilo kog problema. Moramo se učiti toleranciji, razgovoru i mirnom rešavanju problema koji među nama postoje. Povrijeđenima želim brz oporavak uz nadu da će počinioci biti adekvatno kažnjeni“, objavio je Kovačević na Fejsbuku.

Vuković je pozvao nadležne da što prije preduzmu mjere i otkriju počinioce.

„Najoštrije osuđujem besramni čin nasilja nad građanskim aktivistom Boškom Pavićevićem i pozivam nadležne državne organe da hitno preduzmu sve mjere kako bi počinioci bili otkriveni i procesuirani. Nikšić i Crna Gora ne smiju dozvoliti da nasilje odnese pobjedu nad zakonom i istinom, niti da nasilnici dijele “pravdu”, kao što je bio slučaj u decenijama za nama. Bošku želim brz oporavak, uz uvjerenje da će batinaši biti adekvatno kažnjeni“, poručio je Vuković.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
  Ministarstvo energetike i rudarstva objavilo je nove cijene goriva po kojima će benzin od ponoći poskupiti po četiri centa, a eurodizel cent.