Autor: onogost.me
Foto: Uprava policije
15:02
14.10.2021.

Policijski psi prošli specijalističku obuku pretrage i traganja za ljudima

Instruktori iz španske policije zajedno sa crnogorskom graničnom policijom realizovali su obuku službenih pasa u oblasti praćenje ljudskog traga i traganja za ljudima, saopšteno je iz Uprave policije.


Kako su precizirali, obuka je trajala pet dana, a sprovodila su je dva isntruktora – predavača iz K9 jedinice policije Španije.

„Pored osnovnih obuka za rad sa službenim pasima kao što su odabir psa, odgoj, povezanost sa vodičem, socijalizacija, uslovi boravka i smještaja pasa, sa službenim pisma je rađeno na specijalističkoj obuci pretrage i traganja za ljudima, njihovim ostacima i predmetima odbačenim od strane čovjeka. Specifičnosti dresure pasa tragača, potraga u gradskim i ruralnim sredinama, potraga u vozilima, unutrašnjim prostorijama, operativna metodologija koja je cijelo vrijeme propraćena praktičnim radom na terenu je bila akcenat tokom obuke“, saopštili su iz Uprave policije.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 18:29
  25.10.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

   

 • 12:54
  25.10.2021.

  Savjet mjesne zajednice nikšićka Župa uručio je danas JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom u Nikšiću, kompjuter sa pratećom opremom.

 • 11:21
  25.10.2021.

  Uprava za inspekcijske poslove tokom vikenda kontrolisala je 23 ugostiteljska objekta u Nikšiću, prilikom čega su inspektori podnijeli četiri krivične prijave zbog neposjedovanja kovid potvrde.

 • 07:53
  25.10.2021.

  Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je jutros u 4.52 minuta registrovao zemljotres manje jačine, sa epicentrom 4 kilometra istočno od Stubice, kod Nikšića.