Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
08:07
17.1.2021.

Portal Onogošt realizuje projekat „Piši, traži, istražuj sa nama“

Portal Onogošt sprovodiće do kraja avgusta 2021.  godine projekat „Piši, traži, istražuj sa nama“ uz pomoć Birtanskog savjeta, kroz Program Media for All.


Tokom tog perioda novinari portala Onogošt će, u tijesnoj saradnji sa građanima, kreirati sadržaje na portalu Onogošt i zajedno sa čitaocima selektovati teme od značaja za stanovnike opštine Nikšić.

Kroz tzv. angažovano građansko izvještavanje (ECR), čitaoci će moći sami da iniciraju teme od značaja za njih, za njihovu zajednicu ili opštinu u cjelini, kako bi udruženi sa novinarima portala Onogošt došli do konkretnih rezultata na otkrivanju, ili rješavanju konkretnih problema.

Građani će tako, slanjem foto ili video materijala, te popunjvanjem pratećih onlajn anketa, moći da doprinesu svojim angažovanim učešćem kvalitetnijem sagledavanju date situacije ili teme, i u krajnjem doprinijeti njenom rješavanju.

Dvogodišnji program Media for All koji finansira Vlada Velike Britanije, a sprovodi Britanski savjet sa partnerskim organizacijama BIRN, INTRAC i Thomson Fondacijom, podržava medije na Zapadnom Balkanu da se uz pomoć obuka, stručne mentorske i finansijske podrške bolje povežu sa građanima i pruže im širi spektar medijskog sadržaja.

 

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:17
  8.3.2021.

  U višim planinskim predjelima Crne Gore mjestimično su mogući nailasci na poledicu, saopšteno je iz Auto- moto saveza Crne Gore (AMSCG).

 • 08:58
  8.3.2021.

  Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta naložilo je direktorima osnovnih škola da spriječe organizovanje kupovine poklona za 8. mart učiteljicama i nastavnicama i time prekinu praksu koja već godinama važi u vaspitno-obrazovnim ustanovama, piše Dan.

 • 08:52
  8.3.2021.

  Jednakost građanki i građana, bez obzira na rodne, rasne, vjerske, nacionalne i ostale razlike jedan je od principa Vlade Crne Gore, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

 • 08:25
  8.3.2021.

  Iz Servisa za zaštitu voda saopšteno je da je put oko Slanog jezera, duž njegove južne strane, nasut pijeskom, nakon što je preko 200 građana uputilo peticiju predsjedniku Opštine Milutinu Simoviću.