Autor: onogost.me
Foto: PR Centar
07:56
16.1.2021.

Preminuo Milenko Vojičić

Poznati građanski aktivista Milenko Vojičić preminuo je u 63. godini.


Vojičić je bio jedan od pokretača sprovođenja servisa podrške za osobe s invaliditetom, posebno personalne asistencije, predsjednik Skupštine Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) i predsjednik Mreže organizacija osoba s invaliditetom.

Bio je član više radnih grupa oformljenih u ministarstvima koje su imale zadatak da pripreme pravne dokumente koji regulišu pitanja osoba s invaliditetom, rad i finansiranje nevladinog sektora... Učestvovao je i u izradi strateških dokumenata na nacionalnom i lokalnom nivou.

Bio je član je Savjeta za brigu o osobama s invaliditetom pri Ministarstvu rada i socijalnog staranja.

Vojičić je bio koordinator Programa za pristupačnost u okviru UMHCG, kao i član Radne grupe za izradu Predloga Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata. Od jula 2019. bio je na poziciji višeg programskog savjetnika u UMHCG.

Rođen je 1958. godine u Nikšiću. Osnovnu školu "Braća Labudović" završio je u Nikšiću, a potom i Gimnaziju "Stojan Cerović". Nakon toga je upisao Filozofski fakultet, odsjek Marksizam i socijalističko samoupravljanje.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:50
  27.2.2021.

  U južnim i centralnim predjelima Crne Gore sjutra će biti pretežno sunčano, a najviša dnevna temperatura iznosiće 18 stepeni.

 • 20:16
  27.2.2021.

  Redizajniran sajt institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, sa novim sadržajima i platformama, naročito u oblasti prava djeteta i zaštite od diskriminacije, od danas je dostupan građanima i ostalim subjektima koji prate rad institucije.

 • 15:31
  27.2.2021.

  Predsjednik Mjesne zajednica Župa, Dragoljub Radulović kazao je da su danas počeli radovi na rekonstrukciji objekta stare škole u tom kraju, gdje su unazad skoro pola vijeka znanje sticale generacije.

 • 10:46
  27.2.2021.

  Načelnik Centra bezbjednosti Nikšić Tihomir Goranović i komandir tog centra Darko Mađarić u narednom periodu obavljaće druge poslove i zadatke u Upravi policije.