Princ Nikola Petrović Njegoš predložio modele unapređivanja ekološke slike grada

Skupština opštine Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 30.11.2023. u 20:03
Predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, upriličio je prijem za princa Nikolu Petrovića Njegoša.

Kako su naveli iz Službe za skupštinske poslove, princ Nikola govorio je o radu Fondacije Petrović Njegoš i predložio modele unapređivanja ekološke slike grada putem adekvatne pripreme i tretiranja otpada.

Vuković je istakao da je to jedan od glavnih prioriteta vlasti u Nikšiću, na kojem posvećeno rade od samog stupanja na dužnost.

“Sagovornici su se složili u ocjenama da postoji veliki prostor za produbljivanje saradnje između Opštine i Fondacije u oblastima ekologije, kulture, inovacija i implementacije novih tehnologija. Tom prilikom, Vuković je istakao važnost očuvanja tradicije i baštinjenja slobodarskih ideala i vrijednosti koje često nazivamo „njegoševskim“. Takođe, ukratko je upoznao princa sa stanjem u Opštini Nikšić, Strateškim planom, realizovanim i planiranim projektima, i brojnim drugim pitanjima od značaja za građane Nikšića”, navodi se u saopštenju Službe za skupštinske poslove.

Vuković je princa upoznao i sa inicijativom da Nikšić dobije status Grada. Pomenuta ideja je naišla na njegovu veliku podršku i razumijevanje, naveli su iz Službe za skupštinske poslove.

Nakon prijema u Opštini, obišli su završne građevinske radove na rekonstrukciji Dvorca Kralja Nikole, prostor iza Dvorca čije uređenje uskoro počinje, te lokaciju na kojoj će biti podignut spomenik Petru II Petroviću Njegošu, saopštili su iz SO.

Uz zahvalnost na toplom dočeku, princ je izrazio namjeru da ponovo posjeti Nikšić.

Sastanku su prisustvovali sekretarka Skupštine opštine Nikšić, Ivana Šljukić i sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, Dejan Ivanović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o povećanju plata. On je nakon sastanka kazao da su postigli održivo rješenje koje podrazumijeva 10 odsto bruto povećanje zarada od 1. jula, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto. Sjutra će biti potpisan sporazum kojim će Vlada garantovati sve što je danas obećala, nakon čega će se oglasiti Glavni odbor Sindikata prosvjete.
  Država Crna Gora - Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija tužila je Sindikat prosvjete Crne Gore, radi utvrđivanja nezakonitih odluka o štrajku Sindikata prosvjete Crne Gore, kao i Akta o minimumu procesa rada za vrijeme granskog štrajka u oblasti obrazovanja.