Pritvor od 30 dana za Koljenšića, Maraša i Ajkovića

21586438_1931328540460304_945073157_n-960x555
cdm.me, Milovan Danilović
  • Autor onogost.me
  • 13.09.2017. u 06:09

Podgoričani Dragan Maraš (33) i Nešo Ajković (26), i Nikšićanin Ratko Koljenšić (40), koji su uhapšeni 10 septembra u Nikšiću u naselju Straševina, jer je pretresom automobila u kojem su bili pronađeno automatsko oružje,“hekler“ i pištolj “glok“, saslušani su sinoć pred istražnim sudijom u nikšićkom Osnovnom sudu, koji im je odredio pritvor od 30 dana.

Oni su u ponedjeljak do kasnih sati saslušavani u podgoričkom Višem tužilaštvu, pred tužiteljkom Lepom Medenicom. Maraš je tada priznao izvršenje krivičnog djela za koje se tereti, nakon čega mu je određen pritvor do 72 časa, kao i Koljenšiću i Ajkoviću, koji je negirao krivicu.

Prilikom kontrole, policijski službenici su primjetili da Maraš, koji se nalazio na zadnjem sjedištu, kod sebe ima automatsko oružje “Heckler & Koch“ model MP5K, koji mu se nalazio za pojasom, dok je Ajković, koji se nalazio na suvozačevom mjestu, kod sebe imao pištolj marke “Glock“ model 17 sa uklonjenim fabričkim brojem.

Kako CdM saznaje, u oružju koje je pronađeno nije bilo municije.

Koljenšiću ugrožen život

Koljenšić je već neko vrijeme pod pratnjom inspektora jer mu je, prema procjeni bezbjednosnih službi, ugrožen život.

On je ranije optužen za organizovanje ubistva Nikole Bojovića, brata navodnog vođe zemunskog klana Luke Bojovića. U zatvoru je zbog tih optužbi proveo tri godine.

On je presudom Osnovnog suda u Podgorici, u decembru prošle godine, osuđen na pola godine zatvora, jer je policija pretresom njegove kuće pronašla štapin i ekploziv.

Ajković je ranije pravosnažno osuđen na osam mjeseci zatvora jer je Vlatku Vučeliću predao veću količinu oružja, koju je kod njega pronašla njemačka policija u novembru pretprošle godine.

Uhapšena i supruga Koljenšića zbog pirotehnike

Nikšićanka Nada Koljenšić (36), supruga Ratka Koljenšića, uhapšena je zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Ona je navodno priznala da su pirotehnička sredstva njeno vlasništvo.

Policija je po naredbi Osnovnog suda izvršila pretres njihove kuće, gdje je pronađena veća količina pirotehnike.

“Protiv Nade nje podnešena krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija”, kazao je rukovodilac ODT-a u Nikšiću, Stevo Šekarić.

Prema saznanjima CdM-a radi se o pirotehnici koju čine petarde i topovski udar. Nada Koljenšić je saslušana kod državnog tužioca i puštena je da se brani sa slobode.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Turistička organizacija Nikšić i ove godine, povodom predstojećih praznika organizuje akciju za izbor najljepšeg novogodišnjeg izloga pod nazivom „Novogodišnja čarolija u izlogu“.
Na samom upisu Filozofskog fakulteta UCG, prema psihologiji sam već gajila ljubav koja je svakim danom postajala sve veća, te je ona do danas uspjela da postane nešto bez čega sebe ne mogu ni da zamislim, riječi su studentkinje Filozofskog fakulteta Milene Abramović (9.53) koja je proglašena je za najbolju studentkinju svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2022/23.