Roditelji i mještani pokrenuli inicijativu za izgradnju vrtića u Kličevu

Pedagoški centar arhiva
 • Autor Marija Vujovic
 • 22.09.2023. u 11:07
Osluškujući potrebe porodica i djece, grupa roditelja i mještani MZ Kličevo došli su na ideju o pokretanju inicijative za izgradnju još jedne vaspitne jedinice u tom naselju.

“Naime, u MZ Kličevo postoje dvije vaspitne jedinice koje se koriste za potrebe JPU “Dragan Kovačević” – Nikšić. Već duži vremenski period bilježi se prekobrojnost grupa i nemogućnost upisa djece, a samim tim otežani uslovi rada i nedovoljno kvalitetan boravak djece”, kazali su nam roditelji i mještani MZ Kličevo.

Cilj ove inicijative je, kako kažu, izgradnja objekta sa najmanje tri radne sobe, trpezarijom, hodnikom i tri toaleta (dva za djecu i jedan za zaposlene), a sve u cilju da se svoj djeci omogući i poboljša rani razvoj u okruženju sa vršnjacima.

“MZ Kličevo, kao najbrojnija mjesna zajednica, zaslužuje mogućnost upisa za sve mališane, tako da bi trebalo što prije obezbijediti adekvatan prostor za njihov pravilan i kvalitetan rast i razvoj, a u skladu sa normativima koje propisuje Ministarstvo prosvjete Crne Gore”, dodaju oni.

Mole sve mještane MZ Kličevo da potpisivanjem ove inicijative daju svoj doprinos za budućnost djece i na taj način učestvuju u njihovom kvalitetnom vaspitanju i obrazovanju.

Potpisivanje mogu izvršiti na mnogim javnim i privatnim mjestima u Kličevu: vrtići, manje trgovinske radnje, a na kojima tačno mogu se i informisati na ovoj Facebook stranici.

“Izgradnjom objekta povući će se djeca iz Kličeva upisana u duge objekte zbog nedostatka kapaciteta, a samim tim će se rasteretiti drugi vrtići”, zaključuju oni.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ukoliko je dječak uputio prijetnju ili u nekom drugom kontekstu naveo da će nešto uraditi sebi ili vršnjacima, škola je morala reagovati po pravilniku i otvoriti slučaj, jer dužnost škole jeste da ispita o čemu je riječ i da uključi roditelje i, ukoliko je potrebno, Centar za socijalno i policiju", kazala je za naš portal psihološkinja Monika Sekulović povodom slučaja u OŠ "Ratko Žarić".
  U Crnoj Gori jutros se u nižim predjelima saobraća po pretežno suvim putevima, a na prevojima i u višim predjelima moguća je pojava poledice, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).