Šavniku treba odjeljenje turističkog usmjerenja

savnik
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 20.09.2016. u 08:59

Šavniku je potrebno oformiti odjeljenje srednje škole turističkog usmjerenja, jer je takav kadar neophodan Opštini zbog značajnih turističkih potencijala, ocijenjeno je na sastanku gradonačelnika Mijomira Vujačića i ministra prosvjete Predraga Boškovića.

Bošković je boravio juče u radnoj posjeti Šavniku, gdje je posjetio Obrazovni centar i održao sastanak sa Vujačićem. 

Vujačić je, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, rekao da je sastanak sa Boškovićem bio više nego koristan, jer su dogovoreni koraci u rješavanju najznačajnih pitanja u vezi sa obrazovanjem u Šavniku, kao i aktivnosti u cilju unapređenja predškolskog obrazovanja.

“Vujačić je naglasio da je na sastanku zaključeno da je potrebno nastaviti rekonstrukciju vrtića u Šavniku, ali i oformiti odjeljenje srednje škole turističkog usmjerenja, jer je zbog značajnih turističkih potencijala Šavniku takav kadar neophodan”, kaže se u saopštenju.

Vujačić je dodao da je zadovoljan saradnjom sa Ministarstvom prosvjete. 

Bošković je, nakon sastanka, zahvalio lokalnoj upravi na pomoći obrazovnim ustanovama Šavnika. 

On je rekao da je na sastanku bilo riječi o negativnom trendu smanjenja broja stanovnika u toj opštini i o tome šta bi Ministarstvo moglo da učini da zainteresuje svršene osnovce da ostanu u svom gradu i u njemu grade svoju budućnost. 

Kako se navodi, jedno od mogućih rješenja, pored poboljšanja infrastrukture objekata, je prilagođavanje obrazovnih programa potrebama opštine.

Bošković je kao primjer naveo obrazovanje za ugostiteljska zanimanja kako bi se formirao kadar koji bi razvijao turistički potencijal opštine Šavnik. 

On je najavio da će o tim temama razgovarati i na današnjem sastanku sa direktorima škola, da bi se od sljedeće školske godine otvorile nove mogućnosti i veći izbor zanimanja za svršene osnovce.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci