Autor: onogost.me
Foto: TO Nikšić
13:43
27.9.2020.

Svjetski dan turizma u Nikšiću u specifičnim okolnostima

Na kreativan način, uključivši preko 30 ugostiteljskih objekata, Turistička organizacija Nikšić danas je obilježila Svjetski dan turizma.


Zbog složene epidemiološke situacije u Nikšiću, kao i loših vremenskih uslova, TO Nikšić je u djelo sprovela rezervni plan.

„Kako bi se skrenula pažnja na odgovorno ponašanje pojedinaca u vrijeme pandemije COVID-19, Turistička organizacija Nikšić je cjelokupnom osoblju u preko 30 ugostiteljskih objekata u gradu pod Trebjesom poklonila zaštitne maske sa logom organizacije. Svim pomenutim objektima poklonjeno je i par stotina hemijski, takođe sa logom TO Nikšić, kao i preko 500 brošura „Priroda, seoska domaćinstva i mi“ koje će biti podijeljene gostima“, navode iz TO Nikšić.

Tema brošure je, kako objašnjavaju, u potpunosti u skladu sa ovogodišnjom temom Svjetskog dana turizma i njom se promovišu ruralna područja u nikšićkoj opštini, skrivena mjesta netaknute prirode, kao i život u seoskim domaćinstvima.

„To je upravo ono što je postalo alternativa u vremenu kada se javljaju brojna ograničenja za normalno funkcionisanje turističkog sektora u vidu zatvaranja državnih granica, obustave lokalnog i međunarodnog saobraćaja i ograničavanja kretanja ljudi, osobito u svjetski važnim turističkim destinacijama. Ako nas je korona virus nečemu naučio, definitivno je to činjenica da je priroda čovjekov najbolji prijatelj“, dodaju.

Turistička organizacija Nikšić je za sve sugrađane pripremila i nagradnu igru povodom današnjeg dana.

„Kako bi u istoj učestvovali, potrebno je napraviti zanimljivu fotografiju pomenute brošure ili nekog dijela Nikšića, objaviti je na svom Instagram profilu, tag-ovati visitniksic (zvanični Instagram profil TO Nikšić) i u opisu fotografije staviti hashtag #svjetskidanturizmaniksic. Fotografija koja do 2. oktobra do 12h sakupi najveći broj like-ova biće nagrađena novčanim iznosom od 50 eura. Takođe, pet fotografija sa najvećim brojem like-ova biće nagrađene „Suvenirom Nikšića“ koji još uvijek nije zvanično promovisan“, navode iz TO.

Njen direkror Boris Muratović izrazio je žaljenje zbog obustave rada ugostiteljskih objekata u ovom gradu, koja stupa na snagu od sjutra, jer će sektor koji je pretrpio najveću štetu zbog korona virusa opet ispaštati zbog nepoštovanja mjera NKT-a od strane nesavjesnih pojedinaca koji su svojim neodgovornim ponašanjem doveli do ovako loše epidemiološke situacije u Nikšiću.

„Od prve „corona free“ destinacije, postali smo jedna od najugroženijih zemalja u Evropi, isključivo zahvaljujući nesavjesnim pojedincima. Turistička organizacija Nikšić svojim primjerom pokazuje kako se, uz poštovanje aktuelnih mjera NKT-a, može promovisati svoj grad, a ujedno i čuvati zrdavlje svojih sugrađana. Srećan Svjetski dan turizma i budite odgovorni prema sebi i svima oko sebe“, poručili su oni.

Svjetska turistička organizacija kao temu za ovu godinu izabrala je „Turizam i ruralni razvoj“.

Ostale vijesti iz kategorije