Trinaestojulska IJZ, Lazoviću i Andrijaševiću

Dobitnici Trinaestojulske nagrade za 2020. godinu su Institut za javno zdravlje Crne Gore, prof. dr Ranko Lazović i prof. dr Živko Andrijašević.


Žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade, u sastavu: predsjednik Rajko Todorović Todor i članovi: dr Ranko Milović, dr Mimo Drašković, mr Jadranka Selhanović, prof. dr Goran Barović, dr Marko Camaj i književnik Bećir Vuković, donio je ovakvu odluku na sjednici održanoj danas, 6. jula, na Cetinju.

Ove godine bilo je predloženo 17 kandidata.  

Godišnja Trinaestojulska nagrada dodjeljuje se, kako se navodi u obrazloženju, "građaninu ili državljaninu Crne Gore, grupi lica ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore, za rezultate od izuzetnog značaja za Crnu Goru, ostvarene u godini koja prethodi dodjeli nagrade, u oblastima kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, sporta, prirodnih i društvenih nauka, privrede, ekologije, odnosno za djela ili ostvarenja u svim oblastima rada i stvaralaštva koja doprinose razvoju i afirmaciji Crne Gore".

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:19
  8.8.2020.

  U saobraćajnoj nesreći koja se desila oko 13 časova u mjestu Kujava, kod Danilovgrada, život je izgubio Nikšićanin I.B. (30).

 • 11:18
  8.8.2020.

  Naplata obrade kredita je međunarodni standard bankarskog poslovanja i vezuje se za organizaciju, realizaciju, nadgledanje i naplatu kredita, što je sastavni dio pregovaranja i poznato je ljudima koji se bave finansijama, kazao je generalni sekretar Udruženja banaka Bratislav Pejaković.

 • 09:12
  8.8.2020.

  U većem dijelu zemlje jutros se saobraća uglavnom po suvim kolovozima, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).
   

 • 08:17
  8.8.2020.

  Za prvih pola godine 102 osuđenika uspješno su izvršila kaznu rada u javnom interesu, saopšteno je Vikend novinama iz Ministarstva pravde. Kako navode iz tog resora, epidemiološka situacija izazvana koronavirusom je uticala da izvršenje određenog broja započetih kazni rada u javnom interesu bude prekinuto ili odloženo na određeni period.