Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
13:34
14.1.2021.

U toku završni radovi na više objekata u Župi

U Mjesnoj zajednici Župa Nikšićka nastavlja se sa aktivnostima koje će doprinijeti stvaranju boljih uslova za život stanovnika ovoga kraja, kazao je predsjednik Savjeta te MZ Dragoljub Radulović.


Ovih dana su, kako je kazao, privedeni kraju radovi oko novog Doma omladine u selo Morakovo. Takođe, u toku su završni radovi na Domu omladine u selu Oblatno, kao i na mjesnoj kapeli. U ovom selu su dopremljeni i kontejneri, pa je isto uključeno u organizovan odvoz smeća od strane JKP Nikšić.

“Takođe u selu Bjeloševina se nastavlja sa uređenjem tamošnjeg Doma omladine, pa je, posle zamjene krovnog pokrivača, u toku postavljanje stolarije i unutršnje uređenje. U Starom Selu je takođe dopremljen materijal za kompletiranje unutrašnjeg uređenja Doma omladine. Svi ovi objekti, kako ovi novoizgrađeni, tako i ovi koji su do sada  bili u devastiranom stanju, dovedeni su u stanje da služe u svrhu svakog domaćinstva”, naveo je Radulović.

Izgradnja ovih objekata je, kako je kazao, tipičan primjer zajedništva i društvene odgovornosti, pošto su u izvedenim radovima osim mjesne zajednice učešće uzeli Opština Nikšić, privredna društva i pojedinci.

“Radovi koji se izvode ovih dana su rezultat nedavnog sastanka Savjeta MZ Župa Nikšićka sa predsjednikom Opštine Nikšić Milutinom Simovićem, na kojem su članovi Savjeta iznijeli zahtjeve koje bi bilo potrebno realizovati u njihovim selima. Svi izneseni predlozi su prihvaćeni i biće realizovani u najkraćem periodu”, objasio je Radulović.

Jedan od najvažnijih dogovora sa navedenog sastanka je, kako je dodao, i rekonstrukcija objekta škole u kojem je nekada izvođena nastava, pa će i ti radovi veoma brzo početi, a radove će finansirati firma Uniprom metali.

“Ovo je samo kontinuitet realizovanja aktivnosti u mjesnoj zajednici Župa Nikšićka, i nadanje je da će ova dinamika biti nastavljena i u narednom periodu”, zaključio je Radulović.

Ostale vijesti iz kategorije