Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ubistvo Gorana Pejovića u Budvi: Kalinić još pod istragom

ubistvo_budva1
Savo Prelević
  • Autor onogost.me
  • 30.06.2017. u 06:17

Vrhovno državno tužilaštvo nije okončalo istragu protiv Sretka Kalinića zbog sumnje da je 11. avgusta 2008. godine ubio Nikšićanina Gorana Pejovića u Budvi.

To je saopšteno Pobjedi iz te institucije.

Crnogorska policija je u januaru 2016. godine podnijela krivičnu prijavu protiv člana “zemunskog klana” zbog ubistva Pejovića u Budvi prije osam godina. Kalinić se trenutno nalazi u zatvoru u Srbiji.

Kalinić je pred hrvatskim istražiteljima u juna 2010. godine priznao da je ubio Pejovića, ali se na listi osumnjičenih našao tek kada je crnogorska policija obezbijedila nepobitne dokaze. Istragom je utvrđeno i da je Pejović ubijen greškom u bašti kafića „Palma” i da je prava meta bio Budvanin Ivan Delić, koji je sjedio u neposrednoj blizini.

“Zbog sličnosti sa garderobom pokojnog Pejovića, te pozicije sjedjenja i pogrešnog navođenja logistike, Kalinić je zamijenio metu”, kazali su ranije iz policije.

Ubica je prišao stolu za kojim je sjedio Pejović i kazao: “Ovo ti je pozdrav iz Beograda”.

Na Pejovića i njegova tri prijatelja ispaljeno je jedanaest hitaca. Pejović je preminuo na licu mjesta, dok su dva njegova prijtelja teže povrijedena.

Sretko Kalinić je za učešće u atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića presudom Okružnog suda u Beogradu osuđen na 35 godina zatvora, a ta presuda je kasnije ublažena na 30 godina.

Kalinić je osuđen na 40 godina zatvora za učestvovanje u ubistvima, otmicama i terorističkim djelima.

Poslije sedam godina bjekstva, Kalinića je 8. juna 2010. godine ranio u Zagrebu Miloš Simović. Nakon hapšenja u Zagrebu 2010. godine i izručenja srpskim vlastima, Kalinić je priznao da je počinio bar 20 ubistava.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Premijer Milojko Spajić kazao je da akcija hapšenja bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića i nekadašnjeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića svjedoči o stepenu infiltracije organizovanog kriminala u institucije sistema, koje su stvorene za vrijeme bivših vlasti.