Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
14:34
21.5.2020.

UBNOR i antifašisti Nikšića: Doprinijećemo da naša Crna Gora nastavi svoj evropski put

Udruženje boraca NOR-a i antifašista Nikšića svim građanima Crne Gore čestitalo je Dan nezavisnosti, u nadi da ćemo, kako su istakli, nastaviti da čuvamo našu multietničku i multinacionalnu raznolikost, što je i naše najveće bogastvo.


„Armija antifašista Crne Gore neće dozvoliti da se ponovi 1918. kada smo prvi i jedini put ostali bez države, a to smo dužni i zbog svih onih koji su prije i poslije toga dali svoje živote za Crnu Goru, a najviše zbog budućih generacija. Samo složno, odgovorno i istrajno, uz poštovanje i njegovanje svih naših različitosti, doprinijećemo da naša Crna Gora nastavi svoj evropski put i što prije zauzme svoje mjesto u Evropskoj uniji. U to ime neka nam je sretan 21. maj – Dan nezavisnosti Crne Gore, jedan od najvećih datuma crnogorske istorije“, istakli su oni.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:46
  28.5.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:25
  28.5.2020.

  Sredinom prošle godine u Crnoj Gori je bilo 622.028 stanovnika, pokazuju podaci Monstata. Kako se ističe, u Crnoj Gori na osnovu prirodnog priraštaja na 1.000 stanovnika, broj stanovnika se godišnje poveća za jednog stanovnika. Očekivano trajanje života na rođenju u 2019. godini je 76,7 godina.

 • 14:44
  28.5.2020.

  Stav Ministarstva prosvjete je da bi maturske i polumaturske večeri, u svijetlu popuštanja epidemioloških mjera, trebalo održati, i to u skladu sa jasnim smjernicama i preporukama Instituta za javno zdravlje. Naravno, konačna riječ je na resornim subjektima, te se Ministarstvo ovim povodom obratilo upravo Institutu za mišljenje, saopštio je ministar prosvjete dr Damir Šehović.

 • 12:18
  28.5.2020.

  Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore studenti će po prvi put ove godine upisivati reformisani model dvogodišnjih master studija (3+2).