Učenice iz Nikšića nagrađene na likovnom i literarnom konkursu

anja_vujacic1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 24.05.2016. u 12:26

Anja Vujačić, Katarina Golović i Jovana Mušikić, učenice osnovnih škola iz Nikšića, osvojile su nagrade na Državnom konkursu za likovne i literarne radove, pod nazivom ''Ne puši, jer svaka cigareta zdravlje ruši''.

Konkurs je organizovalo Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa Dječijim savezom Crne Gore, povodom 31. maja, Svjetskog dana borbe protiv pušenja.

Na literarnom konkursu drugu nagradu dobila je Katarina Golović, učenica osmog razreda OŠ „Mileva Lajović Lalatović”.

Ona je podijelila drugo mjesto sa Lenom Stanišić, učenicom sedmog razreda OŠ „Maksim Gorki” iz Podgorice.

To je odlučio žiri koji su činile profesorke maternjeg jezika i književnosti: Svetlana Sekulić, Tatjana Vujović i Hatema Kajošaj.

Od prispjelih radova za najbolji je proglašen rad Meske Gačević, učenice devetog razreda OŠ „Džafer Nikočević” iz Gusinja. Zasluženo, treću nagradu su podijele

Jovana Svrkota, učenica šestog razreda OŠ „Ilija Kišić” iz Zelenike – Herceg Novi i Jovana Mušikić, učenica osmog razreda OŠ „Dušan Bojović” iz Župe – Nikšić.

Učenica sedmog razreda Osnovne škole ”Milija Nikčević” Anja Vujačić dobila je treću nagradu za rad na likovnom konkursu.

To je odlučio žiri u sastavu Seida Belegović, akademska slikarka, Željko Đuričković, akademski skulptor i Domagoj Žarković, sekretar CDPR-a, dok su prva dva mejsta zauzeli učenici sedmog razreda OŠ „Kekec” iz Sutomora, a drugu Miji Raičević, učenici osmog razreda OŠ „Vlado Milić” iz Podgorice. 

Učenici su kao nagradu za prvo mjesto dobili sedmodnevni boravak na Veruši, dok su za osvojena druga i treća mjesta dobili umjetničke Monografije u izdanju CANU-a i muzičke CD-ove.
Ovo je bio jubilarni petnaesti nagradni Konkurs za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori, a bio je otvoren za učenike od četvrtog do devetog razreda osnovih škola, u periodu od 15. aprila do 15. maja.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.
Tokom ljetnjih mjeseci se dešava da od Vodovoda kupujemo vodu koja se doprema cisternama u našu mjesnu zajednicu, ali to zna da bude dosta skupo zbog cijene prevoza, kazao je u emisiji "Mreža" na TVCG predsjednik Mjesne zajednice Vilusi, Vidak Šabanović.