Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
12:33
9.6.2019.

Učenici OŠ “Olga Golović” ugostili osnovce iz Rožaja

OŠ “Olga Golović” juče je bila domaćin predstavnicima Đačkog parlamenta OŠ “25. maj” iz Rožaja, koji su, u pratnji nastavnice Sanele Adrović, pomoćnice direktora Irme Dacić i psihološkinje Mirele Kajević, boravili u Nikšiću.


Nakon pozdravnog govora Olje Vukotić, direktorice škole “Olga Golović”, uslijedio je bogat i raznovrstan kulturno-umjetnički program koji su učenici nikšićke škole pripremili za svoje drugare.

Članovi Literarno-novinarske radionice održali su radionicu koja je imala za cilj neformalno upoznavanje, druženje i promovisanje prijateljstva, tolerancije i poštovanja različitosti. Nakon realizovanih aktivnosti u školi, učenici su sa svojim drugarima domaćinima i nastavnicama obišli grad.

Posjeta je organizovana u okviru projekta “Prošetajmo avlijom i baštom zajedno”.

“Sam naziv projekta objašljava i njegov cilj, a to je da se povežu djeca iz različitih djelova naše zemlje tako što će se naučiti interkulturalnom dijalogu, toleranciji i shvatiti da nas različitosti spajaju i obugaćuju, a ne razdvajaju. Bez obzira na to da li koristimo riječ avlija ili bašta, razumijemo se i volimo. To su dva sinonima, a sinonimi bogate i uljepšavaju jezik tako što prijateljstvo i drugarstvo uljepšavaju svakodnevni život.  Cilj projekta je povezivanje dvije osnovne škole kroz niz aktivnosti koje će se realizovati u jednoj, a zatim i u drugoj školi”, naveli su iz škole “Olga Golović”.

Podršku projektu dao je i pomoćnik direktora Živko Drinčić, kao i  članovi kolektiva.

Autorke projekta su Snježana Bošković, Sanela Adrović, a koordinator je Tamara Janjušević.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:15
  25.6.2019.

  Na VIII saboru dječjeg folklora "Djeca u očuvanju narodne tradicije" u organizaciji GKUD "Vladimir Gaćinović", koji je održan u Bileći, nikšićki folkloraši pokazali su izuzetno umijeće, pobrali aplauze i pozitivne komentare publike i stručnog žirija, ali i brojne nagrade.

 • 15:10
  25.6.2019.

  I dok u Podgorici i Danilovgradu rade studiju o zaštiti donjeg toka rijeke Zete, u Opštini Nikšić još uvijek razmišljaju da li da podrže tu inicijativu i zaštite gornji tok. 

 • 14:35
  25.6.2019.

  Na konkursu “Da Vinci fra noi“ koji je organizovalo Udruženja nastavnika italijanskog jezika Crne Gore, učenice Osnovne škole “Olga Golović”, Lara Spasojević i Katarina Nenezić osvojile su drugo mjesto.

 • 13:15
  25.6.2019.

  UBNOR i antifašisti Nikšića su danas, povodom pogibije 25 boraca NOR-a strijeljanih prije 76 godina od strane fašista, kod Spomenika na Kapinom Polju održali komemoraciju.