Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
12:33
9.6.2019.

Učenici OŠ “Olga Golović” ugostili osnovce iz Rožaja

OŠ “Olga Golović” juče je bila domaćin predstavnicima Đačkog parlamenta OŠ “25. maj” iz Rožaja, koji su, u pratnji nastavnice Sanele Adrović, pomoćnice direktora Irme Dacić i psihološkinje Mirele Kajević, boravili u Nikšiću.


Nakon pozdravnog govora Olje Vukotić, direktorice škole “Olga Golović”, uslijedio je bogat i raznovrstan kulturno-umjetnički program koji su učenici nikšićke škole pripremili za svoje drugare.

Članovi Literarno-novinarske radionice održali su radionicu koja je imala za cilj neformalno upoznavanje, druženje i promovisanje prijateljstva, tolerancije i poštovanja različitosti. Nakon realizovanih aktivnosti u školi, učenici su sa svojim drugarima domaćinima i nastavnicama obišli grad.

Posjeta je organizovana u okviru projekta “Prošetajmo avlijom i baštom zajedno”.

“Sam naziv projekta objašljava i njegov cilj, a to je da se povežu djeca iz različitih djelova naše zemlje tako što će se naučiti interkulturalnom dijalogu, toleranciji i shvatiti da nas različitosti spajaju i obugaćuju, a ne razdvajaju. Bez obzira na to da li koristimo riječ avlija ili bašta, razumijemo se i volimo. To su dva sinonima, a sinonimi bogate i uljepšavaju jezik tako što prijateljstvo i drugarstvo uljepšavaju svakodnevni život.  Cilj projekta je povezivanje dvije osnovne škole kroz niz aktivnosti koje će se realizovati u jednoj, a zatim i u drugoj školi”, naveli su iz škole “Olga Golović”.

Podršku projektu dao je i pomoćnik direktora Živko Drinčić, kao i  članovi kolektiva.

Autorke projekta su Snježana Bošković, Sanela Adrović, a koordinator je Tamara Janjušević.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:22
  4.6.2020.

  Na putu od Nikšića do Podgorice od danas trebalo bi da se saobraća nesmetano, jer, ukoliko vremenske prilike dozvole, biće presvučena novim asfaltom dionica duga 1.620 metara u tunelu Budoš.

 • 08:17
  4.6.2020.

  U nikšićkom Osnovnom sudu 19. juna počeće suđenje episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju i osmorici sveštenika arhijerejskog namjesništva nikšićkog, kazao je juče advokat Sava Kostić.

 • 07:59
  4.6.2020.

  Nakon dva i po mjeseca pauze, od danas su vrata Javnih predškolskih ustanova (JPU) u Crnoj Gori otvorena za mališane.

 • 16:14
  3.6.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.