Autor: onogost.me
Foto: vijesti.me
16:30
9.12.2019.

Učenici Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole putuju u Beč

Tri srednje škole iz Podgorice, Herceg Novog i Nikšića pobijedile su na takmičenju „Potraga za ljudskim pravima“, koje su povodom Međunarodnog dana ljudskih prava organizovali Građanska alijansa, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centar, u saradnji sa Institucijom Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i Savjetom Evrope.


U „potrazi“ su učestvovala 23 srednjoškolska tima iz 13 crnogorskih gradova, odnosno, 69 učenika u pratnji 23 nastavnika. Oni su imali zadatak da obiđu 10 kontrolnih tačaka – institucija i organizacija koje se bave ljudskim pravima i saznaju više o njihovom radu. U tome se ocjenjivala njihova brzina, aktivnost i saradnja.

Najbrži je bio tim Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Herceg Novog, najaktivnija je bila ekipa iz Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Nikšića, dok je nagrada za najbolju saradnju, timski rad i ukupno najveći broj poena pripala timu podgoričke Gimnazije „Slobodan Škerović“.

Kao nagradu, dobili su zajedničko putovanje u Beč, gdje će se njihovo učenje o ljudskim pravima nastaviti.

Nagradu je obezbijedila Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori.

Izvor: vijesti.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:06
  26.1.2020.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a vidljivost je smanjena zbog niske oblačnosti, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

 • 08:30
  26.1.2020.

  Nakon molebana koji će početi u 18h u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog, ulicama Nikšića održaće se svečana litija.

 • 14:23
  25.1.2020.

  Direktor Uprave policije Veselin Veljović kazao je za Pobjedu da nije dao nalog da se procesuira Nikšićanin M.G. kojeg je, zbog uvredljivog komentara na Facebooku na račun prvog čovjeka policije, Sud za prekšaje kaznio sa 500 eura.

 • 13:30
  25.1.2020.

  Zajedničkom aktivnošću Savjeta mjesne zajednice Župa Nikšićka i mještana sela Bjeloševina u predhodna dva dana zamijenjena je kompletna krovna konstrukcije na Domu omladine u tom selu.