Autor: onogost.me
Foto: UCG
16:13
16.9.2019.

UCG produžio rok za predaju dokumenata i upis na specijalističke studije

Univerzitet Crne Gore je produžio rok za predaju dokumenata i upis na specijalističke studije za studijsku 2019/20. godinu i objaviće sjutra ispravku Konkursa za upis na specijalističke studije u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori.


Kako je saopšteno iz UCG-a, prijave na konkurs predaju se studentskim službama, od utorka 17. septembra do subote 21. septembra, do 12h.

“Upis kandidata izvršiće se 23. septembra, do 16 sati”, naglasili su.

Kandidat za upis dužan je podnijeti prijavu i dokaze o ispunjavanju uslova.

“Pravo prijave na konkurs za upis na specijalističke studije imaju kandidati sa završenim osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS kredita, iz odgovarajuće oblasti nauka ili umjetnosti. Stranac ima pravo upisa pod jednakim uslovima kao i crnogorski državljanin.  Uz prijavu za upis, kandidati podnose original diplomu o završenim osnovnim studijama, odnosno uvjerenje o završenim osnovnim studijama, uz dokaz o aktivnom znanju jednog svjetskog jezika (odgovarajući sertifikat ili uvjerenje o položenim ispitima na osnovnim studijama)”, pojašnjavaju iz Univerziteta.

Visina naknade za studiranje za studente koji plaćaju troškove školovanja utvrđena je odlukom Upravnog odbora Univerziteta i na prošlogodišnjem je nivou.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 18:27
  2.6.2020.

  Nacionalno koordinaciono tijelo je na predlog Instituta za javno zdravlje proglasilo kraj epidemije kovid-19 u Crnoj Gori.

 • 17:12
  2.6.2020.

  Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTOCG) u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, kroz kampanju "U društvu prirode" želi da inspiriše lokalno stanovništvo da odmor provede u svojoj zemlji i da se bolje upoznaju sa raznovrsnom i bogatom crnogorskom turističkom ponudom, 

 • 16:35
  2.6.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 13:41
  2.6.2020.

  Ministarstvo nauke Crne Gore treću godinu zaredom objavilo je konkurs za dodjelu stipendija za doktorska istraživanja na univerzitetima u Crnoj Gori.