Autor: onogost.me
Foto: UCG
16:13
16.9.2019.

UCG produžio rok za predaju dokumenata i upis na specijalističke studije

Univerzitet Crne Gore je produžio rok za predaju dokumenata i upis na specijalističke studije za studijsku 2019/20. godinu i objaviće sjutra ispravku Konkursa za upis na specijalističke studije u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori.


Kako je saopšteno iz UCG-a, prijave na konkurs predaju se studentskim službama, od utorka 17. septembra do subote 21. septembra, do 12h.

“Upis kandidata izvršiće se 23. septembra, do 16 sati”, naglasili su.

Kandidat za upis dužan je podnijeti prijavu i dokaze o ispunjavanju uslova.

“Pravo prijave na konkurs za upis na specijalističke studije imaju kandidati sa završenim osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS kredita, iz odgovarajuće oblasti nauka ili umjetnosti. Stranac ima pravo upisa pod jednakim uslovima kao i crnogorski državljanin.  Uz prijavu za upis, kandidati podnose original diplomu o završenim osnovnim studijama, odnosno uvjerenje o završenim osnovnim studijama, uz dokaz o aktivnom znanju jednog svjetskog jezika (odgovarajući sertifikat ili uvjerenje o položenim ispitima na osnovnim studijama)”, pojašnjavaju iz Univerziteta.

Visina naknade za studiranje za studente koji plaćaju troškove školovanja utvrđena je odlukom Upravnog odbora Univerziteta i na prošlogodišnjem je nivou.

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:28
  21.10.2019.

  Premijerno izvedenom predstavom “Pruži mi ruku”, polaznici Osnovne škole obrazovanja odraslih "Radoje Čizmović" iz Ozrinića obilježili su Dan borbe protiv trgovine ljudima.

 • 14:39
  21.10.2019.

  Vjereničko veselje u svadbenom salonu „Knjaz“, na Brlji, u petak 11.10. moglo je imati tragične posljedice po D.K., buduću mladu, nakon što je tokom slavlja ranjena u nogu iz pištolja, saznaje portal Onogošt.

 • 10:55
  21.10.2019.

  Problem da vodosnabdijevanjem u naselju Rubeža, prema riječima našeg čitaoca, traje već nekoliko dana.

 • 09:27
  21.10.2019.

  U Crnoj Gori jutros su povoljni uslovi za saobraćaj, dok je po kotlinama u sjevernim predjelima zbog magle mjestimično smanjena vidljivost, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).