Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
18:06
13.7.2020.

Uhapšen Nikšićanin, osumnjičen za paljenje zastave i nasilničko ponašanje

Nikšićka policija reagovala je po prijavu da je narušen javni red i mir u Ulici Vuka Karadžića u tom gradu i procesuirala R.V.(20) zbog sumnje da je fizički napao V.Š (23) i O.P (20) i zapalio zastavu Crne Gore.


Kako se ističe u saopštenju policije, u pomenutoj ulici zatečeni su V.Š. (23) koji je imao vidne povrede i O.P. (20) iz Nikšića.

"V.Š. je odveden na ukazivanje ljekarske pomoći, gdje su mu konstatovane lake tjelesne povrede. Kriminalistička obrada je ukazala na sumnju da je došlo do fizičkog obračuna između V.Š. i O.P. sa jedne i osam nepoznatih lica sa druge strane. Takođe je utvrđeno da su ove osobe iz vozila u vlasništvu V.Š. otuđili zastavu Crne Gore, određena pirotehnička sredstva i određenu količinu novca, nakon čega su se udaljili sa lica mjesta. Sumnja se da je R.V. sa još sedam lica - N.P, P.D, P.B, M.Š, M.S, S.L. i V.D. fizički napao V.Š. i O.P, te i da je nakon što su iz vozila V.Š. otuđili navedene predmete, R.V. zapalio zastavu Crne Gore u blizini mjesta Rubeža u Nikšiću", navodi se u saopštenju.

Obaviješten je nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama R.V. stiču elementi krivičnog djela nasilničko ponašanje, te da se osumnjičeni liši slobode i privede na dalju nadležnost.

"U odnosu na paljenje državne zastave Crne Gore nadležni tužilac će se izjasniti o kvalifikaciji djela nakon uvida u spise predmeta. Nikšićka policija nastavlja da preduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti sa ciljem utvrđivanja odgovornosti drugih lica koja su učestvovala u ovom događaju", napominju u Upravi policije.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:08
  13.8.2020.

  Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova uništio je 60,4 tone neeksplodiranih ubojnih sredstava različitog profila, prikupljenih tokom 2018. i 2019. godine.

 • 14:13
  13.8.2020.

  Nevladina organizacija Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN), u saradnji sa Sekretarijatom za uređenje prostora i zaštitu životne sredine i NVO Zeleni centar, danas je na području Studenačkih glavica organizovala akciju suzbijanja ambrozije.

 • 13:53
  13.8.2020.

  U cilju povećanja upisa romske i egipćanske djece u srednje škole i na fakultete, Ministarstvo prosvjete raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija učenicima i studentima.

 • 09:17
  13.8.2020.

  U većem dijelu Crne Gore povoljni su uslovi za saobraćaj, a u sjevernim kotlinama i duž riječnih kotlina vidljivost je smanjena zbog magle.