Autor: onogost.me
Foto: MUP
15:08
13.8.2020.

Uništili 60,4 tone oružja i municije

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova uništio je 60,4 tone neeksplodiranih ubojnih sredstava različitog profila, prikupljenih tokom 2018. i 2019. godine.


“U skladu sa standardima o uništavanju ovih sredstava, u okviru projekta koji se realizuje u saradnji sa Vladom Sjedinjenih Američkih Država i ITF Međunarodnim fondom za razminiranje iz Slovenije, demilitarizovana su kompletno prikupljena sredstva”, naglasili su u Ministarstvu.

Kako ističu, na taj način, Crna Gora je pokazala da, kroz bezbjedno uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava, poštuje zahtjeve struke u ovoj oblasti i štiti zdravlje građana i životnu sredinu.

“Takođe, kroz uništavanje znatne količine neeksplodiranih ubojnih sredstava, potvrđeno je da u Crnoj Gori postoje tehnički i stručni kapaciteti koji mogu odgovoriti ovako složenom i zahtjevnom zadatku. Vrijednost izvedenih radova je oko 700.000 eura, a finansijska podrška međunarodnih partnera ukazuje i na povjerenje u potencijale i napore koje Crna Gora preduzima na unapređenju ove značajne oblasti”, zaključuju u MUP-u.

Ostale vijesti iz kategorije