Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

(UPITNIK) Koverta glavu čuva – koliko svjedočimo ovoj praksi u nikšićkom zdravstvu?

onogost.me/Ilustracija
 • Autor onogost.me
 • 20.03.2024. u 08:05
Sve više građana se žali na negativnu i sve češću praksu da novac može značajno da skrati vrijeme čekanja na zdravstvene usluge, od pojedinih specijalističkih pregleda ili analiza do hirurških operacija, čime se pacijenti stavljaju u neravnopravan položaj, a prednost daje onima koji na direktan zahtjev hirurga ili drugog medicinskog osoblje, pristaje da plati operaciju i time skrati period čekanja.

Da li ova praksa postoji u nikšićkom zdravstvu pokušaćemo da saznamo putem upitnika.

Ukoliko ste sami svjedočili ovoj praksi, imate neka saznanja, molimo Vas, da popunite anketetu koja je anonimna.

Želimo da saznamo koliko „koštaju“ pojedine zdravstvene usluge, da li i na kojim odjeljenjima i koji ljekari ili drugo medicinsko osoblje su uključeni u ove koruptivne radnje.

Nakon što dobijemo vaše odgovore i komentare, novinari naše redakcije će istražiti navode i uputiti pitanja relevantnim sagovornicima.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  5

  1. katastrofa je zdravstvo. jedino se za nalaze ne ceka dugo, a i tamo su neljubazni. za snimanje bilo kakvo, najbolje je kod privatnika. rutinski ultrazvuk se ceka po nekolika iskustva

  2. Zdravstvo katastrofa. Dakle, počevši od termina koji se čekaju mjesec dana, a nekad i više. Malo je reći koliko je medicinsko osoblje nekulturno, to govori činjenica kad ih pitate nešto oni prevrnu očima ili kažu ‘ ne znam ‘. Ali to nije prvi put da kažu kako ne znaju nešto. Takođe, dolazimo do toga da glavna doktorica jede burek, sendvič dok trudnice čekaju konsultacije u terminu kad je zakazan ( termini nemaju veze sa poslovnim pauzama ). Medicinska sestra kod šaltera koja radi na ginekologiju ( starija žena, sa naočarama, često drska prema svima ) osjeća potrebu da povisi ton na svakog. Što nije normalno, priznaćete. Trudnica krvari, oni neće da je prime odmah uz izgovore kako je pauza, kako glavna doktorica nije tu itd. Doktorice kod ginekološkog odeljenja često pomiješaju nalaze i davaju netačne informacije, koje su ljude dovodile do mnogih loših iskustava u životu posle istih. Medicinsko osoblje često nema završenu medicinsku školu, već su završile frizersku srednju. Imala bih još mnogo šta da napišem ovdje, ali za sad, ostaću na ovome.

  3. Nikšićka bolnica i Dom zdravlja nikad gore stanje. Kod specijalista se zakazuje na par mjeseci cekanja. Kod izabrane dr.nikad nema termina,sestra ako se udostoji da se javi,kaze,dodjite pa ako dr.mogne da vas primi,ali zakazati ne mozemo za cijelu nedelju. Niko tamo ne ide od dosade na zalost. Bahacenje pojedinih sestara na visokom nivou!!!

  4. Sto je jos veca zalost,i kada dodjes kod dr.na pregled,uopste ne saslusa zasto si tu i ne pokusava da trazi uzrok problema.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Sutjeska će naredne sezone u NLB ABA2 ligi igrati u grupi B protiv Vojvodine, Bosne i Rabotničkog, odlučeno je na žrijebu.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.