Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Akcija „Kvart III“ u Nikšiću: Slobode lišeno sedam osoba, prekinut lanac ulične prodaje narkotika

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 15.11.2023. u 14:14
Nikšićka policija je jutros u akciji „Kvart III“ lišila slobode sedam lica i podnijela krivične prijave protiv devet osoba zbog sumnje da su izvršili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Pretresi su izvršeni na 15 lokacija u Nikšiću i jednoj u Podgorici.

Jutros su lišeni slobode: R.V., I.C., D.P., R.N., M.Č., D.B. i J.Đ.

Krivičnom prijavom su, saopšteno je iz Uprave policije, obuhvaćeni R.V. (38), I.C. (38), D.P. (39), R.N. (44), M.Č. (34), D.B. (42), J.Đ. (26) i Ž.G. (40), dok je protiv G.O. (59) krivična prijava podnijeta u prethodnom periodu.

„Ž.G. je ranije lišen slobode u Republici Srbiji po međunarodnoj potjernici Republike Hrvatske za istovrsna krivična djela, a nikšićka policija je protiv njega podnijela krivičnu prijavu u okviru predmeta „Kvart III“, navodi se u saopštenju policije.

Kako su kazali, tokom sprovođenja ovog predmeta podnijeto je i 30 prekršajnih prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotreba droga.

„Realizacijom akcije „Kvart III“ prekinut je lanac tzv. ulične prodaje narkotika, a jutros je na  sprovođenju pretresa i lišenju slobode osumnjičenih lica bilo angažovano oko 100 pripadnika Uprave policije. Naime, nikšićka policija je u ranim jutarnjim časovima, uz podršku pripadnika Posebne jednice policije i službenika Sektora granične policije – uz korišćenje službenih pasa, realizovala aktivnost u okviru koje su izvršeni pretresi na 15 lokacija na teritoriji opštine Nikšić i na jednoj lokaciji u Podgorici, a u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Podgorica“, navode iz policije.

Tom prilikom, kako dodaju, policijski službenici su na četiri lokacije pronašli više pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuane, težine od oko 680 grama, sredstva komunikacije, novac u iznosu od 6.500 eura, pribor namijenjen za mjerenje i pakovanje opojne droge, kao i više drugih nedozvoljenih predmeta koji će biti vještačeni.

„Od petnaest lica, koja su bila predmet kriminalističke obrade i radnji pretresanja, njih dvanaest se u evidencijama Uprave policije vodi kao operativno intresantna lica, dok su tri lica pripadnici kriminalnih grupa. Osim toga, njih osam, koji su procesuirani, su povratnici u izvršenju krivičnih djela iz oblasti zluopotrebe droga“, piše u saopštenju policije.

Osumnjičena lica će na dalju nadležnost biti sprovedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, uz krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

„U okviru ovog predmeta, sprovedene su planske aktivnosti na osnovu operativno taktičkih mjera i radnji, a tokom kojih je izvršeno 30 zaplijena opojne droge marihuane i kokaina u odnosu na gore navedena lica. Sumnja se da su ova lica prvo nabavljala veću količinu opojnih droga, a potom stavljala u dalji tzv. ulični promet marihuanu i kokain, za šta su obezbjeđeni materijalni dokazi“, kaže se u saopštenju Uprave policije.

Naglašavaju da su policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad” postavili ciljeve u odnosu na prioritete borbe protiv kriminala od kojih su istaknute aktivnosti usmjerene na razbijanje mreže „uličnih dilera” na lokalnom nivou, a koje aktivnosti će biti nastavljene u kontinuitetu, te će se preduzimati aktivnosti usklađene sa nacionalnim prioritetima – strategijom borbe protiv krijumčarenja droga u cilju stvaranja povoljnog ambijenta za građane.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  U Crnoj Gori danas se očekuju visoke temperature i pojačana frekvencija vozila na važnim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i savjetovali opreznu vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima.