Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
14:02
30.5.2020.

VIDEO: Obraćanje Ilije Ašanina povodom teške saobraćajne nesreće

Povodom teške saobraćajne nesreće koja se jutros oko 8.30h dogodila na putu Nikšić - Podgorica, novinarima se obratio direktor Opšte bolnice u Nikšiću, doktor Ilija Ašanin.


On je kazao da su od 9 sati primili 26 osoba povrijeđenih u udesu, a da je nakon ukazane dijagnostike njih 19 pušteno na kućno liječenje, a da ih je njih sedam zadržano na bolničkom liječenju.

"Njih petoro je zbog ozbiljnosti povreda zadržano na jedinici Intenzivne njege, jedan povrijeđeni je zadržan na odjeljenju hirurgije, a jedan na odjeljenju ortopedije", kazao je Ašanin.

Ašanin je istakao da je jedna djevojčica od devet godina zbog povrede unutrašnjih organa i krvarenja odmah operisana, da se sada osjeća dobro i da je zadržana na jedinici Intenzivne njege zbog daljeg liječenja.

"Svi koji se nalaze na jedinici Intenzivne njege trenutno su stabilnih vitalnih parametara i kod većine se radi o povredama i prelomima ekstremiteta, o povredama i prelomima rebara, tako da su pod našim stalnim nadzorom i monitoringom i napravićemo još neke dodatne dijagnostičke procedure, pa je moguće da će danas ili sjutra dio njih biti operisan", naveo je on.

Tokom obraćanja novinarima Ašanin je kazao da Opšta bolnica Nikšić ima medicinske timove za vanredna stanja, kakvo je ovo danas i da su na raspolaganju bili svi timovi.

"Za kratak vremenski period, odnosno za 45 minuta, uspjeli smo da zbrinemo sve povrijeđene, tako da sa zadovoljstvom mogu da kažem da nije bilo ishoda koji bi razočarali sve nas, svi su živi i nadam se da će oni koji se nalaze u jedinici intenzivne njege oporaviti i brzo se vratiti svojim kućama", naglasio je Ašanin.

 

 

Ostale vijesti iz kategorije