Autor: onogost.me
Foto: twitter
16:11
22.2.2021.

Više policajaca uhapšeno zbog primanja mita, krijumčarenja ljudi, zloupotrebe službenog položaja…

Policijski službenici G.Z., S.M., M.Lj. i O.M. iz Centra bezbjednosti Nikšić, T.L. i B.V. iz Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi, P.I. iz OB Kotor i policijski službenik – pripravnik D.N. iz CB Budva, kao i Nikšićani Đ.N., M.Z. i Novljanin B.V., uhapšeni su danas po nalogu Višeg državnog tužilaštva. 


Oni se sumnjiče za više krivičnih djela – primanje mita, zloupotreba službenog položaja i nedzvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz MUP-a.

Krivična prijava podnesena je protiv tri crnogorska i dva strana državljana zbog postojanja sumnje da su počinili krivična djela davanje mita i podstrekavanje na izvršenje primanje mita.

“U toku današnjeg dana, postupajući po nalogu Višeg državnog tužilaštva Podgorica, povodom navedenog predmeta, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije, uz logističku podršku i saradnju sa nadležnim organizacionim jedinicama Uprave policije, preduzelo je niz mjera i aktivnosti koje su rezultirale lišenjem slobode osam policijskih službenika i tri građanina koji su, nakon toga, privedeni postupajućem državnom tužiocu”, navodi se u saopštenju.

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova je, u koordinaciji sa postupajućim državnim tužiocem Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, realizovalo operativnu akciju koja je sprovođena u prethodnom višemjesečnom periodu.

Kako dodaju, akcija je usmjerena na otkrivanje nezakonitog postupanja policijskih službenika u vršenju policijskih poslova i primjeni policijskih ovlašćenja.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:49
  8.3.2021.

  Povodom Osmog marta, Međunarodnog dana žena, čestitke su uputili iz Vlade, predsjednik Crne Gore i premijer.

 • 09:17
  8.3.2021.

  U višim planinskim predjelima Crne Gore mjestimično su mogući nailasci na poledicu, saopšteno je iz Auto- moto saveza Crne Gore (AMSCG).

 • 08:58
  8.3.2021.

  Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta naložilo je direktorima osnovnih škola da spriječe organizovanje kupovine poklona za 8. mart učiteljicama i nastavnicama i time prekinu praksu koja već godinama važi u vaspitno-obrazovnim ustanovama, piše Dan.

 • 08:25
  8.3.2021.

  Iz Servisa za zaštitu voda saopšteno je da je put oko Slanog jezera, duž njegove južne strane, nasut pijeskom, nakon što je preko 200 građana uputilo peticiju predsjedniku Opštine Milutinu Simoviću.