Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
14:32
8.4.2020.

Vlada: U toku izgradnja Doma za stare i zapadne tribine stadiona Sutjeske

Realizacija važnih kapitalnih investicija Vlade Crne Gore teče u kontinuitetu, uprkos poteškoćama izazvanih pandemijom koronavirusa.


"Uprava javnih radova u ovom momentu ima oko 20 aktivnih gradilišta. U cilju sprečavanja širenja koronavirusa, radnici na gradilištima pridržavaju se svih preporuka i mjera, koje su proteklih dana donijeli nadležni organi na čelu sa Nacionalnim koordinacionim tijelom za zarazne bolesti, među kojima su održavanje fizičke distance i upotreba zaštitnih sredstava (maske, rukavice). Posebna pažnja posvećuje se organizaciji posla na gradilištima visokogradnje uz poštovanje zaštitnih zdravstvenih mjera, dok je na projektima niskogradnje, kao što su izgradnja i rekonstrukcija saobraćajnica, u najvećoj mjeri angažovana mehanizacija, tako da i sama priroda posla olakšava sprovođenje bezbjednosnih instrukcija", naveli su danas iz Vlade Crne Gore.

Rad u posebnim uslovima na pojedinim pojektima neće, kako ističu, značajnije uticati na dinamiku radova, zahvaljujući naporima angažovanih građevinskih kompanija. 

"U Nikšiću je u toku izgradnja Doma za stare, koju finansiraju Vlada i partneri iz Regionalnog stambenog programa. Živo je i na fudbalskom stadionu „Sutjeske“, koji bi početkom naredne godine trebalo da dobije novu, modernu tribinu, vrijednosti 4,6 miliona eura", naglasili su oni.

Iako su otežavajuće okolnosti u periodu pandemije koronavirusa očekivane, Uprava javnih radova će, najavljuju, u saradnji sa izvođačima radova i stručnim nadzorom, uraditi sve kako bi očuvali aktivnosti na gradilištima.

"U tom nastojanju, posebna pažnja biće posvećena poštovanju svih mjera i naredbi u cilju zdravstvene zaštite građevinskih radnika", zaključili su oni.
 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:39
  4.6.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:15
  4.6.2020.

  Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Župa nikšićka, Dragoljub Radulović, priredio je prijem za učenike OŠ "Dušan Bojović", Katarinu Lončar, Dijanu Ćorović i Katarinu Jaredić, dobitnike diplome "Luča" i tom prilikom im uručio prigodne poklone i novčane nagrade u iznosu od po 100 eura.

 • 14:09
  4.6.2020.

  Policija u Nikšiću uhapsila je Bjelopoljca I.R. (33) zbog vožnje u pijanom stanju.

 • 13:55
  4.6.2020.

  Izgradnja tribine fudbalskog stadiona u Nikšiću, vrijednog 4,6 miliona eura, svakodnevno napreduje, a u toku su armiračko-betonski radovi na prvom spratu, postavljanje elektroenergetskih instalacija i drugi zanatski poslovi, saopšteno je iz Uprave javnih radova.