Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
14:20
12.5.2021.

Vuković čestitao praznik Svetog Vasilija Ostroškog: Da vlastitim primjerima svjedočimo vrijednosti mira, zajedništva i ljubavi

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, uputio je čestitke povodom 12. maja - praznika Svetog Vasilija Ostroškog, visokopreosvećenom episkopu budimljansko-nikšićkom i administratoru Mitropolije crnogorsko-primorske gospodinu Joanikiju, nastojatelju hrama Svetog Vasilija Ostroškog, gospodinu Ostoji Kneževiću, sveštensvu, monaštvu i svim građanima Nikšića koji obilježavaju ovaj praznik. 


"Praznik koji obilježavamo oduvijek je za sve građane Nikšića imao poseban značaj, naročito zbog velike litije koja je postala jedan od simbola našeg grada i kojoj prisustvuju naša braća drugih vjeroispovijesti. Praznujući Dan Svetog Vasilija Ostroškog mi smo istovremeno prizvani da vlastitim primjerom svjedočimo one vrijednosti zbog kojih je sveti Vasilije danas proslavljen širom svijeta, od ljudi svih vjera i nacija, a to su mir, zajedništvo i ljubav. Stoga nas  i ovaj praznik podsjeća da smo dužni da svojim djelima utemeljujemo bratsku slogu i radimo isključivo u interesu građana", kazao je Vuković. 

Predsjednik je izrazio nadu da će predlog za institucionalizaciju Dana Svetog Vasilija Ostroškog, koji su Demokrata uputile Skupštini opštine 2015. godine, biti ubrzo na dnevnom redu, kako bi današnji praznik ubuduće obilježavali na još svečaniji i potpuniji način. 

Ostale vijesti iz kategorije