Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vuković: Izjava Kovačevića ne doprinosi izgradnji tolerancije, osuđujem takvo postupanje

SO Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 17.06.2024. u 12:16
Govor predsjednika Opštine Marka Kovačevića osudio je predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić Nemanja Vuković.

Vuković je na mreži „X“ napisao da se prema svima u Crnoj Gori se treba odnositi kao prema braći, bez obzira na to kojoj vjeri, naciji ili političkoj partiji pripadali.

„Izjava predsjednika Opštine ne doprinosi izgradnji tolerancije, multinacionalnog sklada i građanskog koncepta Crne Gore. Osuđujem takvo postupanje i smatram da, kao javni djelatnici, imamo odgovornost za javno izgovorenu riječ, ali i obavezu da posvećeno radimo na pomirenju, boljoj budućnosti i izgradnji države po mjeri svih građana. To je obaveza ne samo prema etičkom kodeksu, već i prema našem Nikšiću“, saopštio je Vuković.

Kovačević je, pilikom obilježavanja 166 godina od bitke na Grahovcu, kazao da će „sa onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima“.

Oštre osude na govor sa Grahovca, Kovačević: Centri moći opet iskonstruisali priču

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je juče predmet protiv Kovačevića. Tužilaštvo ispituje da li u izjavi ima krivičnog djela – govor mržnje.

Formiran predmet protiv Kovačevića

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  3

  1. Kapetan Zupski

   Nemamo ni ja ni Vi a i narod nista od osudjivanja ovakvih izjava …nego gospodine Vukovicu i Demokrate izadjite iz vlasti u skratite podrsku ovakvima ako ste principijelni i dosljedni onome o cemu stalno govorite pokazite to primjerom jer gospodinu nije ovo prvi ispad …inace

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, zajedno sa kolegama iz Stanice policije Žabljak, sproveli su akciju pojačane kontrole osoba i vozila u kasnim večernjim satima, kao i raciju u jednom noćnom klubu, saopšteno je iz Uprave policije.