Autor: onogost.me
Foto: Opština Nikšić
17:30
25.11.2021.

Vuković posjetio SOS sklonište za žene i djecu žrtve nasilja

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Nemanja Vuković, predsjednik Skupštine opštine Nikšić, posjetio je SOS sklonište za žene i djecu žrtve nasilja.


Nataša Međedović, izvršna koordinatorka SOS telefona Nikšić, istakla je da je sklonište u Nikšiću među najboljima u Evropi, te da osim smještaja njegovim korisnicima pruža podršku na više nivoa, uključujući i psihološko savjetovanje. Međedović je upoznala predsjednika sa činjenicom da se sklonište dominantno finansira od međunarodne solidarnosti, premda bi po Istanbulskoj konvenciji te obaveze trebalo da preuzme država.

Vuković se zahvalio Međedović i njenim saradnicama na ogromnom trudu koji u kontinuitetu ulažu kako bi pomogle najranjivijim kategorijama društva, i istakao  spremnost lokalnih vlasti da se uključe i pronađu najbolji model podrške radu skloništa.

Apostrofirajući činjenicu da je nasilje nad ženama prije svega kršenje elementarnih ljudskih prava, sagovornici su se saglasili u ocjeni da bi u interakciji vlasti, NVO sektora i zainteresovanih pojedinaca trebalo potražiti adekvatno rješenje, koje bi žrtvama pružilo odgovarajuću zaštitu.

Ostale vijesti iz kategorije