Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
12:28
20.7.2021.

Vuković: Radićemo na tome da se iz godine u godinu broj korisnika Narodne kuhinje smanjuje

U objektu Narodne kuhinje u Ulici Novaka Ramova danas je obilježeno dvije godina postojanja ove humanitarne ustanove, koja je od početka rada obezbijedila oko 200.000 obroka, te podijelila preko 4.000 humanitarnih paketa.


Predsjednik SO Nikšić, Nemanja Vuković, koji je prisustvovao obilježavanju rođendana Narodne kuhinje, rekao je da  nova opštinska vlast neće, kao prethodnici, ignorisati probleme građana i gladnih.  

„Lokalna vlast će kroz određene politike i kreiranje novih radnih mjesta prevashodno raditi na smanjenju nezaposlenosti u gradu, a samim tim vjerujem da ćemo uticati na smanjenje broja korisnika Narodne kuhinje. Radićemo na tome da se iz godine u godinu broj korisnika Narodne kuhinje smanjuje. Ovo je jedna od rijetkih ustanova i objekata kojoj želim što skorije zatvaranje. Naravno, ovi objekti će postojati zbog onih koji su bolesni i nemoćni sami da pripreme svoj obrok, ali je definitivno da nova lokalna vlast mora raditi i radiće na smanjenju broja korisnika Narodne kuhinje“, poručio je Vuković.

Konstantina Vojinović direktorica NVO “Izvor života”  i jedan od osnivača Narodne kuhinje izrazila je ponos i zahvalnost zbog saradnje sa brojnim lokalnim privrednicima, lokalnom samoupravom i inostranim donatorima koji im pomažu u radu. Kako je istakla, za ovu godinu su obezbijedili sve potrebno za rad Narodne kuhinje, uz nadu daće se potreba i broj korisnika smanjiti u budućnosti.

„Trudićemo se da u Nikšiću to bude, jer Nikšić ima kapaciteta za to. Trenutno imamo oko 290 korisnika. Neki od korisnika otišli su na primorje da rade, dala im se ta neka šansa. Uglavnom, brojka se kreće od 290 do 350 korisnika. Imamo korisnike koji moraju da jedu lakšu hranu, njih oko 70, a za oko 90 korisnika hranu nosimo na kućnu adresu, dok ostali dolaze ovdje“, kazala je Vojinović.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:06
  28.7.2021.

  U Crnoj Gori sjutra će biti pretežno sunčano i vruće, a najviša dnevna temperatura iznosiće 41 stepen.

 • 19:26
  28.7.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 12:23
  28.7.2021.

  Predstavnici EPCG i Opštine Nikšić – Nikola Rovčanin (Izvršni direktor), Rajko Radusinović (član Odbora direktora EPCG), Bojan Đordan (Izvršni rukovodilac FC Proizvodnja) i Nemanja Vuković (predsjednik SO Nikšić) posjetili su danas Manastir Preobraženja Gospodnjeg na Somini, kako bi pustili u rad solarne panele, čiju je izgradnju, u cjelosti, finansirala EPCG.

 • 10:08
  28.7.2021.

  Proslavljajući Dan državnosti i 13-to julski ustanak crnogorskog naroda grupa Pješivaca u saradnji sa UBNOR-om i antifašistima Nikšića obišla je spomen-kosturnicu poginulih boraca II dalmatinske i V crnogorske brigade kod crkve na Bogetićima, spomenike u Milojevićima i na Zagorku, spomen-ploče kod Budoške pećine, na Mitrovoj ponti i na Pandurici očistila oko njih i položila cvijeće.