Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Zatvoren put Nikšić-Šavnik, Plužine-Šćepan polje…

Ilustracija
 • Autor onogost.me
 • 22.01.2023. u 12:01
Saobraćaj na više putnih pravaca u Crnoj Gorij je u prekidu zbog snijega i sniježnih nanosa, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore AMSCG.

Saobraća se po mokrim i klizavim kolovozima, na jugu pada kiša, a u centralnim i sjevernim predjelima, u višim predjelima snijeg.

Vidljivost je mjestimično smanjena. U AMSCG-u upozoravaju na učestale odrone, a vozačima savjetuju da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu.

Na magistralnom putu Plužine-Šćepan polje obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila zbog snijega i sniježnih nanosa.

Na putnom pravcu Rožaje-Kula-Peć saobraćaj je u prekidu za kamione sa prikolicom.

Na magistralnom putu Rožaje-Berane u mjestu Baza zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. Saobraćaj se preusmjerava na lokalni put.

Zbog odrona na regionalnom putu R-13 Kolašin-Mateševo saobraćaju samo putnička vozila i vozila do 3,5t.

Na magistralnom putu Podgorica-Kolašin preko Platija obustavljen je saobraćaj zbog odrona i velike količine vode.

Na magistralnom putu Nikšić-Šavnik obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila zbog mećave i sniježnih padavina.

Na regionalnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara u mjestu Sokolovina obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

Na magistralnom putu M-5 dionica Rožaje –Špiljani u toku je rekonstrukcija puta. Saobraćaj se obavlja naizmjenično na mjestima radova.

Zbog rekonstrukcije dijela magistralnog puta M-4 dionica centar Tuzi (od skretanja za Šipčanik do planiranog kružnog toka-Faza 1) došlo je do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila. Za vrijeme totalne obustave saobraćaja, saobraća se lokalnim saobraćajnicama.

Na magistralnom putu Podgorica-Bioče do 31.01 2023. odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i povremena obustava ne duža od 15 minuta zbog izgradnje bulevara Vilija Branta (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka-skretanje za auto-put).

Do 30. parila 2023. godine na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica u mjestu Donja Lastva promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona19807, 020234999 i 063239987.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Zakon o upravljanju otpadom predstavlja prekretnicu za Crnu Goru jer postavlja temelje za smanjenje otpada, zaštitu prirodnih resursa, i povećanje ekološke svijesti među građanima kroz mjere kontrole, kazao je u razgovoru za Portal RTCG ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović.
  Ministar zdravlja Vojislav Šimun kazao je da očekuje da će od jeseni transplantacije biti rađene i u Kliničkom centru. Gostujući na TVCG kazao je da rade na smanjivanju listi čekanja, te da je u pripremi nova metodologija zakazivanja pregleda. Istakao je da je broj bolovanja preko 30 dana smanjen za 50 odsto, a ispod 30 dana za 20 odsto.