Završena Izviđačka liga

izv2
SICG
  • Autor onogost.me
  • 20.09.2016. u 15:15

Proteklog vikenda u Rožajama je održano posljednje kolo Izviđačke lige Crne Gore, a među najboljima se našla i nikšićka ekipa „Angy birds“ iz Odreda izviđača „Ratko Žarić“.

Kako je saopšteno iz Saveza izviđača Crne Gore (SICG),  više od 200 takmičara iz cijele Crne Gore oprobalo se u gradu pod Hajlom u izviđačkim disciplinama.

„Nakon kola u Tivtu, Herceg Novom, Podgorici  i Rožajama, Savez izviđača Crne Gore dobio je nove šampione izviđačke Lige.  Iz orjentacije, topografije, signalizacije, šatorizacije i drugih izviđačkih disciplina najbolja ekipa u konkurenciji starijih izviđača i planinki je „Kojovi kojoti“ iz Odreda izviđača „Gojko Kruška – Cetinje“, u mlađoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa „Angy birds“ iz Odreda izviđača „Ratko Žarić“ – Nikšić, dok su najbolji poletarci i pčelice, ekipa „Tom i Džeri“ iz Odreda izviđača „Stara Varoš“ Podgorica“, poručuju iz SICG.

Dodaju i da je Izviđačka liga okupila više od 1.800 učesnika u četiri kola, što je za njih veliki uspjeh, jer uz skromne uslove i jako malu podršku uspjeli su da okupe veliki broj učesnika i da, kako kažu,  mlade ljude kroz zabavu i takmičenje usmjere na prave vrijednosti života, kao i da   je ovoliki broj takmičara  samo potvrda koliko priroda može da nauči mlade ljude  zajedničkom životu, timskom radu i poštovanjem čovjekove različitosti.

 Načelnik SICG, Peko Vukadinović, istekao je da je iza Saveza  u poslednjih par mjeseci, veliki rad i trud, kao i  da su u toku ove godine organizovali niz lokalnih, nacionalnih i međunarodnih aktivnosti.

„Posjeta centralno evropskom džemboriju u Poljskoj, mini džemborija u Monaku, organizacija  vodne škole u Kotoru, instruktorskih tečajeva u Kanjiži (SRB) i Konjicu (BiH) samo su bili  dio plana i programa Saveza za ovu godinu. Jako sam zadovoljan urađenim, veliki broj naših članova učestvovao je na aktivnostima koje je sproveo Savez i njegove jedinice, školovanje mladih kadrova ostaje prioritet Saveza i u narednoj godini, napredovali smo na svim poljima a posebno me raduje povećan broj članstva i jačanje skautske organizacije na sjeveru naše zemlje, pred nama je svečana Akademija Saveza povodom 60 godina naše organizacije koja će okupiti veliki broj naših bivših članova i rukovodioca. Srećan sam što upravo u godini jubileja stojim iza ovakve organizacije zajedno sa svim članovima načelstva i starješinstva, nadam se da ćemo u narednom periodu udvostručiti broj izviđača u Crnoj Gori“, istakao je Vukadinović

Savez izviđača Crne Gore do kraja godine biće domaćin susreta mlađih rovera EX YU , što je veliko priznanje izviđačkih Saveza iz regiona.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) uhapšeno je još nekoliko službenika Uprave prihoda i carina (UPC), zbog sumnje da su umiješani u krađu zaplijenjenih cigareta koje je trebalo da budu uništene, saopšteno je iz Tužilaštva.
Prije pola godine uprava nikšićkog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ podnijela je krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora te firme Velizara Vojinovića, a ovih dana zatražiće od Vrhovnog državnog tužilaštva odgovor da li je formiran predmet po prijavi i ukoliko jeste u kojoj je fazi.