Autor: onogost.me
Foto: Uprava javnih radova
14:31
15.8.2019.

Završeno podnošenje ponuda za drugu fazu radova Doma za stare

Uprava javnih radova trenutno sprovodi administrativni postupak, u cilju stvaranja uslova za početak realizacije projekta adaptacije nikšićkog vojnog kompleksa Trebjesa za potrebe Doma starih.


“U okviru realizacije dijela radova koji će biti finansirani kroz Regionalni stambeni program (RHP), Uprava javnih radova je donijela nedavno odluku o dodjeli ugovora, prema kojoj će prvu fazu Doma za stare i odrasle osobe sa invaliditetom graditi nikšićki konzorcijum LD Gradnja, Arhiboks, Ramel i Ening”, navodi se u saopštenju Uprave za javne radove, koje potpisuje Goran Škatarić, savjetnik za odnose sa javnošću.

Očekuje se da uskoro bude potpisan ugovor sa izvođačem radova i nadzorom, nakon čega će biti poznat i tačan datum početka radova.

Prvom fazom, čija je vrijednost više od 2,77 miliona eura, predviđena je adaptacija dva objekta vojnog kompleksa Trebjesa, kapaciteta 104 mjesta. Rok za završetak radova je 16 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

“Rok za podnošenje ponuda za drugu fazu radova, koji će sa 2,7 miliona eura finansirati Vlada Crne Gore, završen je juče i predstoji postupak vrednovanja prispjelih ponuda.  Završetkom obje faze, Nikšić će dobiti funkcionalan prostor za boravak ukupno 208 starih i odraslih osoba sa invaliditetom”, dodao je on i naglasio da projekat predstavlja nastavak kontinuiranih aktivnosti koje Vlada Crne Gore sprovodi na poboljšanju kvaliteta života najstarije populacije.

Podsjetimo, sve je počelo u predizbornoj 2015. godini.

Tadašnja ministaraka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević najavila je veliki i važan projekat za Nikšić, koji je nakon godina tranzicije polako počeo da dobija penzionerski status (preko 16.000 penzionera), pa je gradnja Doma za stare bila logično rješenje.

Obećano je raspisivanje tendera do 1. aprila 2016. godine, a potom i rok za realizaciju od osam mjeseci, kako je jednom prilikom za medije saopštio prvi čovjek opštine Veselin Grbović.

Otada do danas padala su obećanja više puta, ali raspisivanje tendera je uvijek odgađano uz opravdanja da se čekala saglasnost donatora iz Evropske razvojne banke. U međuvremenu obećanja nije falilo.

Između ostalih, rokove za gradnju davali su i potpredsjednik opštine Marko Radojević, te direktor opštinskog Centra za socijlani rad Zoran Vukićević.

Ipak, čini se da se ta priča privodi kraju.

“Tenderskom dokumentacijom je predviđena rekonstrukcija i nadogradnja dva objekta vojnog kompleksa Trebjesa. Pored 52 smještajne jedinice, novi objekti će na 5.830 metara kvadratnih sadržati još prostorije za zajednički boravak, rekreaciju i radno-okupacione terapije, kao i tehničke postorije namijenjene osoblju”, naveli su ranije iz Uprave javnih radova.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 20:04
  20.2.2020.

  U znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, i večeras je u našem gradu održana litija, kojoj je prethodio moleban u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog.

 • 18:46
  20.2.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 16:54
  20.2.2020.

  Nova lična karta sadržaće čip i moći će da se koristi u elektronskoj trgovini, saopštila je Milanka Baković, generalna direktorica za građanska stanja i lične isprave u MUP-u, nakon današnje sjednice Vlade.

 • 15:57
  20.2.2020.

  U udesu koji se danas oko 15h dogodio kod Hotela Onogošt, lakše je povrijeđena Nikšićanka A. Š. (45).