Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
14:05
2.7.2020.

Zekiću nagrada za human odnos prema ribljem fondu

Pokret "Trofej - uhvati i pušti" koji se bavi promocijom sportskog ribolova u Crnoj Gori, uručio je nagradu ribolovcu iz Nikšića, Filipu Zekiću za doprinos u promovisanju ovog sporta kao i human odnos prema ribljem fondu.


Pokret je imao za cilj objavljivati video snimke sportskih ribolovaca koji su nakon ulova "vraćali ribu u vodu".

Pregledom video materijala, komisija pokreta je odlučila da nagradu za prethodnu i ovu sezonu dodijeli Zekiću.

"Zahvaljujemo svima koji nam šalju slične snimke ulova, odnosno vraćanja ribe u njihova prirodna staništa. Ovim pokretom i sličnim akcijama, svijest o zaštiti prirode, ribljeg fonda i same ekologije postavljamo na veći nivo, sa čime planiramo nastaviti u daljem periodu", poručuju iz pokreta "Trofej- uhvati pušti".

Nagradu su obezbijedili Boris Bulajić ispred firme "Svijet ribolova", Marko Brajović ispred SRK "Vodene lisice" i Radovan Dragnić ispred pokreta " Trofej - uhvati i pušti".

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:08
  13.8.2020.

  Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova uništio je 60,4 tone neeksplodiranih ubojnih sredstava različitog profila, prikupljenih tokom 2018. i 2019. godine.

 • 14:13
  13.8.2020.

  Nevladina organizacija Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN), u saradnji sa Sekretarijatom za uređenje prostora i zaštitu životne sredine i NVO Zeleni centar, danas je na području Studenačkih glavica organizovala akciju suzbijanja ambrozije.

 • 13:53
  13.8.2020.

  U cilju povećanja upisa romske i egipćanske djece u srednje škole i na fakultete, Ministarstvo prosvjete raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija učenicima i studentima.

 • 09:17
  13.8.2020.

  U većem dijelu Crne Gore povoljni su uslovi za saobraćaj, a u sjevernim kotlinama i duž riječnih kotlina vidljivost je smanjena zbog magle.