Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
07:57
26.6.2020.

“Zeleni dan” na Trgu slobode

Na Trgu slobode danas, sa početkom u 11h Nevladina organizacija (NVO) “Župa u srcu” održaće kulturno-promotivni događaj “Zeleni dan”.


Na manifestaciji će učestvovati registrovani poljoprivredni proizvođači, kao i proizvođači suvenira.

“Manifestacija će imati i uvodni dio u kom smo planirali kratko obraćanje predstavnika donatora, predstavnika organizacije i predstavnika iz Opštine Nikšić. Nakon toga bi imali i kratak kulturni program uz učešće lokalnog pjevača Zorana Džila Džiknića”, najavljuju iz pomenute NVO.

Događaj će trajati do 15h, a okupiće oko 15 proizvođača lokalnih proizvoda.

“Cilj je da se u Nikšiću na glavnom trgu inicira promotivno-turistička manifestacija koja bi se održavala jednom nedjeljno. Izlagači bi bili registrovani lokalni poljoprivredni proizvođači, proizvođači suvenira i predmeta od recikliranih materijala. Ovo bi omogućilo bolju prodaju domaćih proizvoda i bolju održivost seoskih domaćinstava, a samim tim posredno i razvoj zelene ekonomije”, objašnjavaju iz “Župe u srcu”.

Projekat finansira Evropska unija, a sufinansira Ministarstvo javne uprave Crne Gore u okviru projekta FORS Montenegra Green Economy for Advanced Region /Zelena ekonomija za razvoj regiona. Partneri u organizovanju događaja su opština Nikšić, Turistička organizacija Nikšić i Mreža za ruralni razvoj.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 20:53
  23.11.2020.

  U cilju sprečavanja širenja koronavirusa, policija je od momenata donošenja prvih mjera preduzimala aktivnosti na kontroli poštovanja mjera i procesurala ukupno 2.132 lica zbog sumnje da su izvršila 1.450 krivičnih djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zaraze bolesti, saopšteno je iz Uprave policije.

 • 19:39
  23.11.2020.

  Crna Gora je, prema Globalnom indeksu inovacija (WIPO), zauzela respektabilno 49. mjesto od ukupno 131 države svijeta, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

 • 16:24
  23.11.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:51
  23.11.2020.

  Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je danas, na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik dr Kenan Hrapović, da skrati za dva sata vrijeme rada ugostiteljskih i uslužnih subjekata i da za toliko produži period zabrane napuštanja objekata stanovanja.