Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
07:57
26.6.2020.

“Zeleni dan” na Trgu slobode

Na Trgu slobode danas, sa početkom u 11h Nevladina organizacija (NVO) “Župa u srcu” održaće kulturno-promotivni događaj “Zeleni dan”.


Na manifestaciji će učestvovati registrovani poljoprivredni proizvođači, kao i proizvođači suvenira.

“Manifestacija će imati i uvodni dio u kom smo planirali kratko obraćanje predstavnika donatora, predstavnika organizacije i predstavnika iz Opštine Nikšić. Nakon toga bi imali i kratak kulturni program uz učešće lokalnog pjevača Zorana Džila Džiknića”, najavljuju iz pomenute NVO.

Događaj će trajati do 15h, a okupiće oko 15 proizvođača lokalnih proizvoda.

“Cilj je da se u Nikšiću na glavnom trgu inicira promotivno-turistička manifestacija koja bi se održavala jednom nedjeljno. Izlagači bi bili registrovani lokalni poljoprivredni proizvođači, proizvođači suvenira i predmeta od recikliranih materijala. Ovo bi omogućilo bolju prodaju domaćih proizvoda i bolju održivost seoskih domaćinstava, a samim tim posredno i razvoj zelene ekonomije”, objašnjavaju iz “Župe u srcu”.

Projekat finansira Evropska unija, a sufinansira Ministarstvo javne uprave Crne Gore u okviru projekta FORS Montenegra Green Economy for Advanced Region /Zelena ekonomija za razvoj regiona. Partneri u organizovanju događaja su opština Nikšić, Turistička organizacija Nikšić i Mreža za ruralni razvoj.

Ostale vijesti iz kategorije