Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
12:56
21.1.2020.

Župa: 150 eura za prvu bebu rođenu u ovoj godini

Hristijan Kostić je prva beba koja se ove godine, 8. januara, rodila u MZ Župa Nikšićka.


Njegovim roditeljima Vanji i Dejanu je danas predsjednik Savjeta te MZ, Dragoljub Radulović, sa svojim saradnicima, uručio novčani iznos od 150 eura i prigodnu dječju odjeću.

“Ova aktivnost mjesne zajednice je jedna u nizu koje za cilj imaju da daju punu podršku najmlađim stanovnicima našeg mjesta, a isto tako da uputi poruku svim državnim institucijama da u svojim planovima predvide ovakve i slične aktivnosti koje će doprinijeti da stanovnici u ruralnim područjima osjete pažnju i dobiju satisfakciju što i pored mnogih infrastrukturnih problema ne napuštaju svoja ognjišta nego i šire svoje porodice i na taj način jačaju temelje i svoga mjesta i svoje države Crne Gore”, kazao je Radulović ovim povodom.

Ovo je inače četvrta godina zaredom da Savjet MZ Župa sprovodi ovu aktivnost.

“Savjet Mjesne zajednice će i u ovoj godini nastojati da nastavi kontinuitet svih aktivnosti koje je sprovodio u posljednje četiri godine i na taj način pokaže da se građanskim aktivizmom može nabolje mijenjati slika svog mjesta. Savjet se zahvaljuje svim privrednim društvima i pojedincima koji će i u ovoj godini pomoći da se sve predviđene aktivnosti sprovedu na najbolji način”, poručio je Radulović.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 10:20
  10.4.2020.

  Crnogorska kulturna mreža uputila je zamolnicu predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da založi svoj autoritet da se građanima Nikšića kojima je potrebna pomoć obezbijede paketi pomoći sa osnovnim životnim namirnicama, saopšteno je iz ove nevladine organizacije.

 • 09:59
  10.4.2020.

  Zbog kršenja mjere zabrane izlaska iz objekta stanovanja od 19 do 5h, pripadnici CB Nikšić su u našem gradu krivično procesuirali 6 osoba, saopšteno je iz Uprave policije.
   

 • 09:02
  10.4.2020.

  Ministarstvo ekonomije saopštilo je da je svaki sportsko – rekreativni ribolov izuzet od zabrane sportskih i rekreativnih aktivnosti na svim javnim površinama, osim kada su u pitanju prostori nacionalnih parkova.

 • 08:21
  10.4.2020.

  Operativni štab za podršku privredi saopštio je da je zabranjen rad svih kafemata i aparata za pripremu kafe i drugih napitaka, što znači da moraju biti stavljeni van funkcije, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.