Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
12:56
15.10.2019.

Župa: Stipendije za tri najbolja studenta

Savjet MZ Župa Nikšićka četvrtu godinu zaredom raspisao je konkurs za dodjelu stipendije najboljim studentima iz ove mjesne zajednice.


Tako će Savjet ove godine stipendirati tri najbolja studenta, čime će ispuniti obećanje da će nastojati da povećava broj studenata koje će stipendirati.

Pravo da konkurišu za stipendiju imaju svi redovni studenti koji podnesu dokaz o redovnom upisu treće i narednih godina studija, a koji su u predhodnim godinama studija ostvarili prosječnu ocjenu 9 i više.

Osim toga moraju priložiti potvrdu da imaju prebivalište na teritoriji MZ Župa Nikšićka i da su državljani Crne Gore.

Visina mjesečne stipendije iznosice 50 eura, a isplaćivaće se za mjesece novembar i decembar 2019. god, kao i januar, februar, mart, april, maj, jun 2020. godine.

Konkurs je otvoren do 15. novembra i biće istaknut na oglasnoj tabli mjesne zajednice. Neblagovremene i nepotpune prijave, kako kažu iz Savjeta, neće se razmatrati.

“Na ovaj način želimo da damo skroman podstrek svim sadašnjim i budućim studentima da postignu što bolje rezultate, što je u interesu naše MZ, grada i države Crne Gore. Smatramo da je ulaganje u znanje najbolje ulaganje. Savjet MZ će i u narednom periodu uložiti maksimalan napor da, kroz svoje aktivnosti, pruži punu podršku mlađoj populaciji, jer je to jedini garant da će naša mjesne zajednica biti mjesto koje će biti primjer i pokazatelj da ruralne zajednice uz angažovanje svih društvenih činilaca mogu da opstanu i budu oslonac razvoja države Crne Gore”, kazao je predsjednik te mjesne zajednice Dragoljub Radulović.

Žele, kako je istakao, da pošalju poruku svim državnim institucijama da kroz svoje planove i programe podrže ove skromne inicijative.

“Posebno imajući u vidu činjenicu da mjesne zajednice nemaju sigurne izvore finansiranja, nego kao naša, zavise od dobre volje privrednih subjekata i pojedinaca koji su prepoznali iskrenost i dobru namjeru. Takođe šaljemo poruku da i same zajednice moraju pokazati volju i želju da stvaraju nove vrijednosti koje ne mogu doći same, već zahtijevaju dosta energije, odricanja i zajedništva”, poručio je Radulović.

Ostale vijesti iz kategorije