“Anderva book”: Treći dan jesenjeg sajma knjiga

niksicko_pozoriste
onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 25.09.2022. u 08:48
U foajeu Nikšićkog pozorišta, u okviru trećeg dana jesenjeg sajma knjiga "Anderva book", posjetioce očekuje izuzetno bogat i kvalitetan program.
U 12h biće organizovan okrugli sto: “Demitologizacija stvarnosti u djelu Borislava Pekića”, učestvuju studenti Filološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore.
Od 17 časova biće upriličeno predavanje “Komparativna književnost u funkciji uspostavljanja kultuloroških veza”, učestvuje prof. dr Tomislav Brlek. Moderatorka je mr Ksenija Rakočević.
Promocija knjige “Dorsi”, autora Grejla Markusa zakazana je u 18.30h. Učestvuju prof. dr Zoran Paunović, prevodilac i Zoran Hamović, glavni urednik. Za kraj dana, u 20h, zakazan je razgovor sa piscem gost Nedžad Ibrahimović. Moderatorka je mr Tamara Pejović Labudović.
Sajam organizuju JU Narodna biblioteka “Njegoš”, uz podršku Opštine Nikšić, Ministarstva kulture Crne Gore i Ambasade Francuske, a u okviru manifestacije “Septembarski dani – Nikšić 2022” i Nikšićke kulturne scene.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.
  Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) pozvalo je na pripravnost zbog očekivanih olujnih vremenskih nepogoda, jakog južnog vjetra i mogućih poplava. Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a pozvao je građane da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji.
  Meteorolog Branko Micev kazao je da su u Crnoj Gori, do nedjelje, usljed obilnih padavina, moguće poplave. Od nedjelje veče očekuje nas zahlađenje koje će donijeti snijeg i u nižim predjelima, a od četvrtka, ponovo porast temperature, kiša i nestabilno vrijeme.